U kasnim poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Ilidža došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je automobilom udaren pješak koji je ovom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.
Vedad Čolaković, dvanaestogodišnji dječak koji se jutros udaljio od kuće u sarajevskom naselju Širokača, pronađen je u kasnim poslijepodnevnim satima u tržnom centru na području općine Novo Sarajevo.
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su nastavili sa brzim kontrolama i na cijelom području FBiH do 18 sati su izvršili 291 brzu kontrolu. Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno.
Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Merlin 2", zbog postojanja osnova sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.
Inspektori Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP Republike Srpske uhapsili su M.M. (38) iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju.
Policijski službenik PU Banja Luka čiji su inicijali S.S. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.
Novo vještačenje koje je prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu provedeno u Banjoj Luci pokazalo je da Dženan Memić nije poginuo u saobraćajnoj nesreći, kako je to opisano u spisima prvobitnog suđenja.
Pet muškaraca koji su jučer uhapšeni u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje na reketiranje u tri grada u Tuzlanskom kantonu predato je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.
U toku noći došlo je do saobraćajne nesreće u mjestu Dikalji na prevoju Romanija u kojoj je kamion proklizao pri čemu je sletio s ceste.
Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su Derviša Trešnjića za kojim su tragali nakon što je zajedno sa Adnanom Bajrićem i Elmirom Hodžićem izvršio razbojništvo 6. novembra u sarajevskon naselju Dobrinja.
Taksista je danas udario pješaka na Trgu Austrije u Sarajevu, u blizini trolejbuske okretaljke, potvrđeno je za Klix.ba.
Pješak je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se danas iza 11 sati dogodila na dijelu sjeverne saobraćajnice u neposrednoj blizini Srednje ekonomske škole u Tuzli.
Tržni centar Dramar u Tuzli danas je bio evakuisan zbog lažne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, što je utvrđeno kontradiverzionim pregledom objekta.
Policijski službenici Policijske stanie Pale uhapsili su muškarca koji je upravljajući vozilom VW Sharan udario pješaka 12. novembra u sarajevskom naselju Stup i pobjegao.
Bivšem načelniku Vareša Avdiji Kovačeviću stavlja se na teret da je u periodu od 2012. do 2016. godine iskorištavajući svoj položaj ili ovlaštenja i prekoračenjem granica položaja sebi i drugim osobama pribavio korist od više stotina hiljada KM.
Muškarac inicijala D.Ž. iz Milića uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.
Pet osoba je uhapšeno u akciji Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) kodnog naziva "Objekat" zbog sumnje na reketiranje.
Tridesetpetogodišnji Fehim Zulić iz Tuzle pravosnažno je osuđen na 31 godinu zatvora zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine. Odluka je ovo Vrhovnog suda FBiH, čime je potvrđena ranija presuda Kantonalnog suda u Tuzli.
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Pero".
U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Boljakov Potok tokom noći je izbio požar u vulkanizerskoj radnji. Na svu sreću povrijeđenih nije bilo.
Glavni izbornik
Misao dana
Bog je noć i dan, zima i leto, rat i mir, prezasićenost i glad.

Heraklit iz Efesa, grčki filozof
(535(?)-475(?) p. n. e)
Izvori
Preporučujemo