Slavna francuska glumica Isabelle Huppert stigla je u glavni grad Bosne i Hercegovine te je danas posjetila izložbu fotografkinje Brigitte Lacombe u Umjetničkoj galeriji BiH. Huppert, kojoj će na 25. Sarajevo Film Festivalu biti uručeno Počasno Srce Sarajeva, pozirala je...
U sklopu Trećeg internacionalnog festivala ''Grad'' danas je u galeriji Collegium artisticum svečano otkrivena skulptura posvećena sarajevskoj muzičkoj legendi i frontmenu Indexa Davorinu Popoviću. Skulptura je nastala prije 15 godina kada je autor Adis Fejzić konkurisao za spomenik ovoj muzičkoj...
U sklopu Trećeg internacionalnog festivala "Grad" koji je otvoren danas, posjetioci su u Privrednom gradu centra Skenderija mogli pogledati i izložbu posvećenu muzičkom velikanu Kemalu Montenu.
Jedan od najboljih bh. teatarskih reditelja Aleš Kurt već dugi niz godina aktivno djeluje na bh. kulturnoj sceni. U razgovoru za Klix.ba govori o novoj predstavi, nepresušnim izvorima tema, vršnjačkom nasilju i pričama koje se još dugo neće izlizati.
U sarajevskoj galeriji Charlama Depo sinoć je otvorena izložba pod nazivom "Muzej odbačenih stvari", autora Jusufa Hadžifejzovića, međunarodno priznatog konceptualnog umjetnika.
Promocija knjige "Huzur" bh. spisateljice Martine Mlinarević naprasno je izbačena iz programa festivala Evergreen Fest u Čitluku, iako se nalazila na svim plakatima, u najavama i službenom programu, saopćila je Mlinarević. Ipak, organizatori sada tvrde da je promocija otkazana na...
Nakon što su se organizatori festivala u Čitluku oglasili saopćenjem u kojem su istakli kako su promociju knjige Martine Mlinarević otkazali "na njen prijedlog", spisateljica je uputila odgovor na svom Facebook profilu.
Treći internacionalni festival ''Grad'' bit će otvoren sutra u Sarajevu, a najavljene su brojne aktivnosti tokom četiri dana.
U Galeriji savremene umjetnosti Brodac u Saraajevu će u subotu, 10. augusta, u 20 sati biti otvorena izložba "Prostor tišine" Miloša Popovića.
Promocija knjige "Huzur" bh. spisateljice Martine Mlinarević naprasno je izbačena iz programa festivala Evergreen Fest u Čitluku, iako se nalazila na svim plakatima, u najavama i službenom programu.
Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima koji su vladali tokom jučerašnjeg danaradnici građevinske firme "Sela" su započeli sa realizacijom projekta postavljanjazaštitne ograde duž obale Miljacke kod taksi štanda na Skenderiji.
Kultna predstava Branka Đurića Đure "Đurologija" bit će odigrana 17. augusta u hotelu "Vučko" na Jahorini s početkom u 21 sat. Portal Klix.ba najbržim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice.
Prošlo je pet godina otkako je nakon duge i teške bolesti preminuo jedan od najvećih bh. pozorišnih i filmskih režisera Sulejman Kupusović.
Almin Zrno je jedan od najznačajnijih fotografa iz Bosne i Hercegovine koji već dvije decenije fotografijom odgovara na svijet koji ga okružuje. Njegovu karijeru obilježili su različiti fotografski izričaji koje je javnosti približio izložbama koje su održane u BiH, ali...
Halid Kadrić je bh. književnik čiji je roman "Dugo svitanje", prvi put objavljen 2010. godine, nedavno doživio svoje treće izdanje. Ovaj višetomni roman je ubjedljivo najobimnije djelo u historiji bh. književnosti, a mnogi ga porede i s Tolstojevim "Ratom i...
Knjiga mladog bh. pisca Kemala Valjevčića "Iza beskonačnosti" u kojoj je tema Sarajevo u ratnom periodu i odrastanje djeteta u njemu, izazvala je veliku pažnju u BiH i inozemstvu. U pripremi je drugi tiraž, a prevedena je i na engleski jezik za strano tržište.
Ispod jedne od najpoznatijih slika italijanskog slikara Leonarda da Vincija "Gospa u pećini" otkriven je crtež koji je skriven više od 500 godina, saopšteno je iz Nacionalne galerije u Londonu.
Muzej "Valter brani Sarajevo", povodom postavke voštanih figura likova lažnog Valtera (Dragomir Bojanić Gidra) i njemačkog oficira Von Ditricha (Hannjo Hasse) iz kultnog filma, organizira Dane otvorenih vrata za goste Sarajevo Film Festivala, ali i za sve druge koji žele...
U sklopu festivala Baščaršijske noći, večeras su Sarajlije i gosti glavnog grada uživali u programu Dalmatinska večer - Kaštel koji je donio dašak tradicije Dalmacije u centar Sarajeva.
Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se održava peti put po redu ove godine, a organizatori poručuju da je ova manifestacija oblikovala umjetničku scenu Bosne i Hercegovine.
Glavni izbornik
Misao dana
Kad sumnjaš, nemoj.

Sol Gelerman, američki pisac
(rođen 1946)
Izvori
Preporučujemo