Kamerni teatar 55 nastavlja sa emitovanjem sjajnog repertoara, a ljubitelji pozorišta večeras će moći uživati u snimku predstave "Terorizam".
Pozorište mladih Tuzle produžava rok za upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle 2020, naveli su u saopćenju za javnost.
Ovogodišnji festival će uz centralnu temu “Nostalgija za budućnošću“ biti održan od 1. do 9. oktobra, a komad irske trupe Dead Centre iz Dublina – “Prva Čehovljeva predstava“, čije je gostovanje otkazano prošle godine zbog umanjenog budžeta, zatvorit će 59....
Bh. glumac Boris Ler danas je dežurni u Kamernom teatru 55, odakle je poslao poruku svim ljubiteljima teatra: Ostanite kući i pratite digitalni teatar!
U utorak, 31. marta s početkom u 20 sati galerija Brodac će uživo prenositi rad umjetnika Dženana Hadžihasanovića iz njegovog ateljea.
Pozorišno dokumentarna izložba "Festivalske virtuelne vrednote i Ivo Andrić" biće prikazana večeras s početkom u 19:30 sati na Facebook stranici Teatra kabare Tuzla.
Vrijedna slika poznatog umjetnika Van Gogha ukradena je tokom noći iz muzeja Singer Laren u Holandiji koji je trenutno zatvoren zbog pandemije koronavirusa.
Nakon uspješne prve sedmice online emitovanja, Kamerni teatar 55 na repertoar donosi novu predstavu - "Teferič" u režiji Aleša Kurta, koju će emitovati na zvaničnoj stranici teatra večeras u 20 sati.
Istraživači s Univerziteta u Londonu došli su do zaključka da redovne posjete muzejima, galerijama i pozorištima nisu samo zadovoljstvo za oči, već vam mogu pomoći i da živite duže. Iako postoji mnogo vrsta umjetnosti, ljudi često nisu svjesni koliko dobrobiti mogu imati od njih.
Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa akcijom emitovanja online snimaka pozorišnih predstava. Sutra u 12 sati na Facebook stranici bit će prikazana predstava "Jabučanstveni svijet".
Nakon opere "Hasanaginica" i drame "Balada o Omeru i Merimi", Narodno pozorište Sarajevo nastavlja s online emitovanjem svog bogatog repertoara. Večeras je na redu dramska predstava "Tvrđava", koji možete gledati na portalu Klix.ba.
Prvi internet regionalni festival teatra za djecu "Pir Fest" počinje 8. aprila u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica. Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, s početkom u 17 sati, pogleda predstave devet regionalnih teatara.
Narodno pozorište Sarajevo će ubuduće, na svom YouTube kanalu, emitovati predstave u dva termina, i to večernjem u 19:30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13:00 sati.
Sarajevska filharmonija počet će na društvenim mrežama od ponedjeljka, 6. aprila svojevrstan program kojim će olakšati teško breme vremena kroz koje prolaze građani usljed pandemije koronavirusa, a bit će realizovan pod nazivom "Klasika u doba korone".
Historijski muzej BiH organizirat će 6. aprila u 20.00 sati virtualno otvorenje šestoaprilske izložbe "Was ist Walter?" koja je poklon građanima i građankama za Dan grada Sarajeva.
Nakon vrlo uspješne sedmice u kojoj su emitovane tri sjajne predstave, Narodno pozorište Sarajevo (NPS) nastavlja sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala, a večeras je na repertoaru "Partija remija" u režiji Sulejmana Kupusovića.
Narodno pozorište Sarajevo nastavlja sa emitovanjem online predstava, a večeras je na repertoaru pozorišni komad "Partija remija" koji počinje u 19:30 sati.
Milomir Kovačević Strašni nam se javio sa sarajevske adrese. Njegova je namjera bila nakratko iskočiti iz pariske svakodnevnice zbog nekoliko izložbi u regionu, ali su mu "prsti" pandemije nakratko promrsili planove i spriječili njegov povratak na francusko tlo.
Teatar Kabare Tuzla (TKT) će večeras s početkom u 19:30 sati prikazati dokumentarno-pozorišnu izložbu u cilju predstavljanja monografije "Glumac, reditelj, producent, profesor – na sceni i van nje“, autora Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića.
Pozorište mladih Tuzle će u nedjelju 29. marta 2020. godine u 12 sati na svojoj Facebook stranici emitovati predstavu "Ljepotica i zvijer".
Glavni izbornik
Misao dana
Umetnost letenja je u tome da se bacite na zemlju i da je promašite.

Daglas Adams, američki pisac
(1952-2001)
Izvori
Preporučujemo