Večeras će u prostorijama galerije Collegium artisticum biti otvorena samostalna retrospektivna izložba "Grafički kontinuiteti 1977.-2017. istaknutog bh. grafičkog dizajnera Branka Bačanovića.
Svi ljubitelji teatra ovog vikenda moći će uživati u sjajnom repertoaru Mostarskog teatra mladih. Do nedjelje će biti izvedene dvije predstave: "Dva i po međeda" i "Fatima, nevjesta od boli".
Početkom februara na scenu Centra za kulturu i mlade (CKM) stiže premijera predstave "Čorbe od kanarinca", u kojoj glavne uloge tumače bh. glumci Sead Pandur i Sanela Pepeljak.
Muzej Louvre u Parizu, najposjećeniji muzej na svijetu, ponovo je danas otvoren nakon što je bio zatvoren zbog radnika koji su štrajkovali zbog plana reforme penzionog sistema u Francuskoj.
Humanitarna izložba i kreativna promocija pod nazivom "Empatija" otvorena je večeras u franjevačkom samostanu Sv. Anto na Bistriku.
Zbog poznatog sarajevskog konačara Dragana Marinkovića-Mace i urnebesne komedije ''Kakva ti je žena, takav ti je život'', večeras je velika dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru bila malena.
Talentovana mlada ekipa Multimedijalnog projekta na čelu s bh. glumcem Damirom Kusturom i Nedimom Džinovićem na scenu Centra za kulturu i mlade (CKM) 24. januara donosi premijeru pozorišnog komada "Pozdravi nekog", rađenog po istoimenoj knjizi.
U Pozorištu mladih Sarajevu u četvrtak 23. januara u 20 sati bit će izvedena urnebesna komedija "Kokoška" Nikola Koljada, a u režiji Admira Glamočaka.
U subotu, 25. januara 2020. godine u dvorani Lutkarskog kazališta u Mostaru bit će izvedena predstava "Grajko i Čupavko".
Ono što je Mostar nekad bio, šta je danas i kakva ga budućnost čeka opisao je svojoj osmoj knjizi "Libanon na Neretvi" historičar, književnik i kolumnista Dragan Markovina, koju je sinoć uz eminentne promotore predstavio pred sarajevskom publikom.
Predstava "Nigdje nikog nemam“ u režiji Albana Ukaja, nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i udruženja "Kontakt" , ponovo će se igrati na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) 24. i 25. januara u 20 sati.
Humanitarna izložba i promocija umjetnosti "Empatija" bit će otvorena sutra u 19:00 sati u franjevačkom samostanu SV. Ante u Sarajevu.
Pariški muzej Louvre zatvoren je u petak dok deseci demonstranata blokiraju ulaz u muzej kako bi osudili planove francuske vlade da reformira penzioni sistem.
Kazaljke na satu mostarske Sahat kule, koja je nacionalni spomenik u BiH, nakon dvije decenije ponovno su se pokrenule i počele pokazivati vrijeme.
Potvrđeno je da je slika skrivana u zidu italijanskog muzeja opljačkani "Portret dame" slavnog Austrijanca Gustava Klimta, saopćili su tužioci u petak, dvije decenije nakon što je nestala.
Godišnjica Sporazuma o francusko-njemačkom prijateljstvu, koja se obilježava svakog januara od 1963., obilježena je i u Sarajevu večerašnjom projekcijom filma koji, po tvrdnjama organizatora, odiše nadom, pozitivnošću i optimizmom.
Glavni izbornik
Misao dana
San svakog muškarca je da bude san jedne žene.

Barbara Strejsend, američka glumica
(rođena 1942)
Izvori
Preporučujemo