Matthew i Ashley Lawrence iz Colorada su skupa 18 godina. Vjenčali su se prije pet godina i imaju troje djece. No, prije dvije godine shvatili sud da nešto "ne štima" u vezi pa su odlučili da je "obogate" s još jednom ženom.
Žene koje pokušavaju zatrudnjeti ili su trudne trebaju drastično smanjiti unos kofeina kako bi minimizirale rizik od gubitka bebe, upozorili su naučnici NHS-a.
Svjetski poznata modne kuća Victoria's Secret ima novog modela, a to je Ali Tate Cutler.
Ekipa portala Klix.ba je u glavnom gradu Grčke i dok se čeka nogometna utakmica protiv neugodnih Helena, naš reporter je obišao ovaj prelijepi grad na samom jugoistoku Starog kontinenta.
Ukoliko tražite idealno mjesto za gledanje utakmice BiH - Grčka, ne tražite više, jer upravo Sunnyland ove godine za svoje posjetioce priprema posebne pogodnosti. Za sve ljubitelji pizza i roštiljskih specijaliteta, samo za vas Sunnyland organizuje Pizza night 15. oktobra...
Određene prehrambene navike, visok nivo stresa i izloženost polutantima jedan su od najvećih faktora povezanih s nastankom akni, kažu istraživači.
Ruski predsjednik Vladimir Putin boravi u službenoj posjeti Saudijskoj Arabiji, a zanimljiv detalj zabilježen je prilikom intoniranja ruske himne na dočeku.
Pravilno pranje ruku najvažnija je mjera sprečavanja širenja zaraznih bolesti i infekcija, a kolika je važnost higijene ruku i podizanja svijesti o tome, govori činjenica da se svakog 15. oktobra već 11 godina obilježava Svjetski dan čistih ruku.
Modna marka Cesar's koja je već neko vrijeme smještena u Importanne centru slavi šest mjeseci uspješnog poslovanja.
Nakon sedam mjeseci priprema ekipa Planinarskog društva Željezničar na Visočici je proteklog vikenda podigla BH Bivak, objekat koji će planinarima i posjetiocima služiti kao sklonište i mjesto za odmor.
Mirise prepoznaje dio mozga koji utiče na učenje, pamćenje i emocije, tako da nije čudo što određeni mirisi mogu imati ogromnu moć nad našim raspoloženjem.
Bundeve su jedan od simbola jeseni. Porijeklo ove biljke je iz Sjeverne Amerike, a naturalizirana je širom svijeta. Uzgaja se po vrtovima i njivama. Pulpa ploda i sjeme su jestivi. Pulpa je bogata vodom, vlaknima, vitaminima i mineralima, dok je sjeme bogato masnim uljima, proteinima i mineralima.
Mnogi ljudi smatraju da su mačke sebični kućni ljubimci koji su s ljudima bliski samo zbog koristi, krova nad glavom i sigurnog obroka, no posljednja istraživanja pokazuju da to nije istina.
U Velikom parku u općini Centar postavljena je prva biblioteka na otvorenom. Kućice za knjige i klupe već su postavljene, a danas će u ovom parku u 13:30 sati biti upriličeno i njeno svečano otvaranje.
Natalija Mitrović i Petra Milošević iz Svilajnca iz Srbije su postale popularne kad su prije desetak godina u emisijii "Besne gliste" izgovorile čuvenu rečenicu "Bože, Petra". Djevojčice su tada imale samo četiri godine.
Motivacija je način života. Da biste spriječili monotono raspoloženje i osjećaj lijenosti vrlo je važno poduzeti aktivnosti koje vas motiviraju, inače možete trošiti puno energije i vremena bez ikakvih produktivnih rezultata.
Devetogodišnja Riley Dashwood iz Australije odijeva se po uzoru na svjetski poznate zvijezde, no za kreiranje svojih kostima koristi predmete i hranu koju pravi ili pronalazi kod kuće. Zahvaljujući ovom neobičnom hobiju, Riley na Instagramu ima više od 170.000 pratilaca.
Više od 500 puževa premješteno je kako bi mogli započeti radovi na izgradnji obilaznice vrijedne 40 miliona funti. Tačnije, ovi mekušci su morali biti premješteni iz Little Hadhama, u Hertfordshireu, gdje se gradi obilaznica duga blizu četiri kilometra.
Meksikanka Andrea Athie je u šetnji s prijateljima opazila povrijeđenog psa lutalicu i nije mogla proći pored njega a da mu ne pokuša pomoći. Uvela je psa u automobil i odvela ga veterinaru, a tamo su joj otkrili da se ustvari radi o divljem kojotu.
Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prvi je domaći političar koji je dobio Viber paket naljepnica koje mogu koristiti korisnici ove aplikacije.
Glavni izbornik
Misao dana
Nijednom čoveku ne godi ćutanje. Meni najviše prija kada govore, ali kratko.

Ausonije, rimski gramatičar i govornik
(310-395)
Izvori
Preporučujemo