Natalija Mitrović i Petra Milošević iz Svilajnca iz Srbije su postale popularne kad su prije desetak godina u emisijii "Besne gliste" izgovorile čuvenu rečenicu "Bože, Petra". Djevojčice su tada imale samo četiri godine.
Ruski predsjednik Vladimir Putin boravi u službenoj posjeti Saudijskoj Arabiji, a zanimljiv detalj zabilježen je prilikom intoniranja ruske himne na dočeku.
Eritreju obično opisuju kao jednu od najrepresivnijih država u Africi, mjesto gdje ljudima nedostaje slobode u politici i religiji, prenosi BBC.
Kad drumom od Bihaća krenete nizati kilometre u smjeru Sarajeva ne preporučujemo da projurite, već da se zaustavite u Čardaklijama. U pomami raznih etno sela, ovo seosko domaćinstvo originalan je i zanimljiv kutak kojeg vrijedi posjetiti.
Možda postoje neke stvari u kojima vaš partner griješi, a vi nalazite načine da ih opravdate. Stranica Good Men Project donosi pet onih koje nikako ne smijete ignorisati.
Damian Pighin i Ariel Vijarra iz Argentine tražili su dijete koje će usvojiti, a zatim naišli na malenu Oliviju, djevojčicu koja je rođena s HIV-om i koju je zbog toga odbilo deset porodica.
Eritreu obično opisuju kao jednu od najrepresivnijih država u Africi, mjesto gdje ljudima nedostaje slobode u politici i religiji, prenosi BBC.
YouTuber Ben Phillips ima milione pregleda na svojim videima, a ništa manje brojke nisu ni na njegovom bankovnom računu. On je uzor mladih, a nedavno je otkrio kako je do prije nekoliko godina bio beskućnik te ispričao kako je došao do slave i uspjeha.
Većina odraslih, ali i djec,e povremeno ima loš zadah. Loš zadah najčešće je posljedica suhoće usne šupljine. Neugodan je, pojavi se iznenada, a ponekad ni sami ne shvatamo da ga imamo.
Kompanije se danas često pitaju kako povećati produktivnost ili privući nove uposlenike. Malo njih spremno je izaći iz vlastite komfor zone i uvesti novitete u radno okruženje.
Obično ćete čuti kako je za dobru tortu potrebno izdvojiti dosta vremena, sastojaka i nerava no ne mora uvijek biti tako. Donosimo vam recept torte koju možete napraviti za samo deset minuta.
Prašina, masne mrlje, plijesan niti jednoj kući ne daju šarm. No čišćenje doma ne mora značiti da ćete cijeli dan morati da provedete čisteći. Sve može biti puno jednostavnije nego što mislite. Sve što trebate uraditi jeste pojednostaviti sebi posao...
Jedan od uvjeta za liječenje u inozemstvu je prevođenje medicinske dokumentacije. Pored toga što oboljeli moraju izdvojiti velike svote novca za liječenje, moraju izdvojiti novac i za prevođenje koje je često dosta skupo. No, pet stotina lingvista odlučilo je svim...
Da su roditelji spremni na svaku žrtvu ako će ona donijeti dobro njihovoj djeci svjedoči divna priča iz Turske.
Swami Sivinanda pojavio se na aerodromu Kalkata u Indiji i tu pokazao pasoš koji je šokirao upravu aerodroma. Naime, u njemu se navodi da je ovaj Indijac rođen 8. augusta 1896. godine te da sada ima 123 godine.
U subotu 12. oktobra Mara Bošnjak iz Grabove Drage kod Širokog Brijega proslavila je svoj 100. rođendan.
Ako ste dovoljno vješti sa džojstikom i put vas nanese u Nottingham, svratite u frizerski salon koji nudi besplatnu frizuru svima koji pobjede njihove radnike u igrici FIFA 20.
Australska aviokompanija Qantas željela je provjeriti dokle idu granice izdržljivosti putnika i da li su letovi koji traju skoro cijeli dan podnošljivi. Testni let od skoro 20 sati je saobraćao od New Yorka do Sydneyja, a nazvan je "Project Sunrise".
Putovanje za neke ljude znači predah od svakodnevnog stresa na poslu, a za druge je to iskustvo i upoznavanje različitih kultura. Međutim, veoma je važno znati da kada posjetimo novo mjesto, novu kulturu, različite ljude i običaje postoje stvari koje ne bismo trebali da radimo.
Caroline Gilby, Master of Wine i autorica članaka za časopise Decanter, Harpers i Wine Business International specijalna je gošća ovogodišnjeg, 15. izdanja Sarajevo Wine Weekenda.
Glavni izbornik
Misao dana
Malo svoje je veliko - veliko tuđe je malo.

Lope de Vega, španski dramski pisac
(1562-1635)
Izvori
Preporučujemo