Ako bolujete od neke srčane bolesti, to može imati utjecaja na vašu sportsku aktivnost. Naime, neke vrste vježbi mogu učiniti više štete nego koristi za vaše zdravlje. Međutim, to ne znači da su sjedenje i neaktivnost najbolja opcija.
Prehlada je najčešća virusna infekcija u svijetu i vodeći je uzrok posjeta ljekaru, kao i propuštenih dana iz škole i bolovanja.
Iza savršenih fotografija na Instagramu najčešće stoje teško objašnjivi postupci vlasnika profila.
Južnopacifički vrtlog jedna je od pet velikih okeanskih struja na našem planetu i nalazi se, kao što naziv nalaže, u južnom dijelu Tihog okeana.
Britanska kraljevska kovnica izdala je novčić u čast velikana Freddija Mercuryja i grupe Queen, što je prvi novčić u planiranoj seriji "Muzičke legende" najavljenoj iz kovnice.
U roku od godine dana ne može se mnogo toga promijeniti u svjetskom poretku, pa su neke od zemalja koje su prošle godine bile na vrhu liste najmoćnijih tu i ostale. zemlje su pale na listi, ali su zato mnoge od njih skočile i našle se među 25 najvećih svjetskih sila.
Kolosalni pakistanski dizač tegova Arbab Khizer Hayat, poznat kao Pakistanski Hulk, traži partnericu za brak.
Američki stomatolog Seth Lookhart optužen je zbog nemarnog tretmana pacijenta i to nakon što je na pacijentu vadio zub vozajući se na hoverboardu. Optužen je ne samo zbog ugrožavanja života druge osobe, već i zato što je izigrao državu za novčana sredstva.
Iako nisu česte kao kućni ljubimci i uglavnom u prirodi bježe od ljudi, vjeverice su nam možda sličnije nego što mislimo.
Dok je dijeta "intermitten fasting" dobra za gubitak kilograma, eksperti su zaključili kako je mediteranska ishrana bolja za naše dugoročno zdravlje i lakše je pridržavati je se.
Želite više seksa s vašim partnerom, ali ne znate kako da se pokrenete? Stručnjaci vas savjetuju kako da izdvojite vrijeme i uvedete novine u spavaću sobu.
Tetka lidera Sjeverne Koreje Kima Jong-una viđena u javnosti prvi put nakon egzekucije njenog muža 2013. godine.
Špilju Vjetrenicu, jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini, prošle godine posjetilo je oko 15.000 turista, što je za 1.500 više u odnosu na pretprošlu godinu, izjavio je u razgovoru za Fenu vršitelj dužnosti direktora Javnog poduzeća Vjetrenica Nikša Vuletić.
Kendall Diwisch, naftni radnik iz Kanade, domišljato je spasio tri napuštena mačića od sigurne smrti otopivši toplom kafom snijeg u kojem su bila zaglavljena.
Španski vizionar Ricardo Bofill proveo je život preuređujući cementaru iz 1970-ih godina u kojoj je sada smješten pravi zamak.
Snažno Carstvo ostalo je zapamćeno kao jedna od najvećih vojnih i ekonomskih sila u historiji čovječanstva.
U Kini je krajem 2019. godine bilo 60,6 posto urbanog stanovništva, što je rast od nešto više od jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Nacionalnog zavoda za statistiku.
Tajlandska agencija za borbu protiv narkotika izvinila se nakon što je slučajno na aukciji prodala automobil u kojem je bilo skriveno na desetine hiljada tableta amfetamina.
Vrijeme, organizacija i novac, a prije svega ljubav prema putovanjima, osnovni su preduvjeti za atraktivne obilaske država širom planete. Tim preduvjetima vodi se i zaljubljenik u istraživanje i putovanja Ajdin Zekić, mladi Sarajlija koji je obišao već gotovo 70 država svijeta.
Genijalno rješenje kako da iskoristite ostatke povrća, koje najčešće ostavljaju vaši mališani, jeste da ih posebno ispirjate, pretvorite u tijesto te od njih napravite raznoboje palačinke, savjetuje britanski kuhar Tom Hunt.
Glavni izbornik
Misao dana
San svakog muškarca je da bude san jedne žene.

Barbara Strejsend, američka glumica
(rođena 1942)
Izvori
Preporučujemo