Broj zahtjeva za razvod brakova u Centru za socijalni rad u Zenici za samo deset mjeseci ove godine premašio je prosjek zahtjeva u protekle tri godine što je jasni pokazatelj da se sve više parova razvodi, a razlozi su uglavom ekonomske prirode.
Republika Hrvatska 22. decembra bira svog novog predsjednika ili predsjednicu, a atmosfera predizborne kampanje došla je već i do naše zemlje. U niz gradova zapadne Hercegovine pojavili su se plakati protiv aktualne predsjednice i favoritkinje decembarskih izbora Kolinde Grabar-Kitarović.
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oštro je reagovao na saopćenje za javnost Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u kojem su generalnu direktoricu KCUS-a pozvali da podnese ostavku na tu funkciju.
Skulptura "Nermine, dođi" autora Mensuda Keče, koja se nalazi u Velikom parku preko puta BBI Centra u samom srcu Sarajeva, ponovo je oštećena.
Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici u Crkvi Svetog Ilije organizovalo događaj Duh Asiza na kojem su predstavnici religijskih zajednica uputili molitve i poruke mira u BiH.
Nakon što su aktivisti tri udruženja u Bosni i Hercegovini pisali šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU u BiH Johannu Sattleru izražavajući zabrinutost humanitarnom i političkom krizom u našoj zemlji, stigao je i njegov odgovor.
Hrvatski vijećnici u Tuzli i Živinicama usprotivili su se danas najavama predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da bi novi centar za migrante tokom zime mogao biti otvoren u mjestu Ljubače kod Tuzle, koje je većinski nastanjeno Hrvatima.
Predsjednik SDS-a Mirko šarović danas je odgovorio potpredsjednku SNSD-a Nebojši Radmanoviću koji je izjavio da su SDS i PDP u Parlamentu BiH predloženim izmjenama poslovnika išli na štetu RS-a.
Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za deset osoba uhapšenih u akciji" Pero", koja je provedena u srijedu na području Krajine.
Socijaldemokratska partija BiH poziva direktoricu Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu da podnese ostavku, saopćivši da time što ne dozvoljava liječenje jednog djeteta u ovoj ustanovi, direktno krši Hipokratovu zakletvu, za koju se nadamo da je nekad položila.
Rudar iz Kaknja Mevludin Gađun vraća se na posao nakon što su mu iz Rudnika mrkog uglja Kakanj preko advokata poslali novi ugovor čime je izvršena presuda Kantonalnog suda u Zenici.
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u razgovoru za TRT World poručio je da pitanje terorizma ne predstavlja problem u BiH, već da se ova država suočava s drugim problemima.
Izjave i inicijative zastupnice NS u Federalnom parlamentu Sabine Ćudić o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić su politikantske, i predstavljaju izraz licemjerne politike Naše stranke, kaže se u reakciji zastupnice u skupštini KS i potpredsjednice Glavnog...
Danas je u organizaciji Brainobrain centara u Sarajevu organiziran prvi Brainobrain Day gdje je skoro 100 mališana prikazalo i dokazalo svoje znanje i vještine koje su stekli kroz program Brainobrain treninga.
Klub zastupnika SDA u Federalnom parlamentu osudio je, kako su naveli u saopćenju za javnost, nove pritiske SDP-a na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović.
U sarajevskom naselju Širokača jutros je oko 11 sati nestao dvanaestogodišnji Vedad Čolaković. Ovu informaciju potvrdili su za Klix.ba u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu te su dodali da je otac dječaka prijavio nestanak.
U saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 6:30 sati desila na području općine Hadžići teže je povrijeđena jedna osoba, kazali su nam iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).
Zaposlenim u institucijama BiH u narednoj godini biće isplaćeno 300 KM regresa za godišnji odmor.
Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno, ali se zbog predostrožnosti još nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji, rekla je Tanjugu njegova savjetnica Suzana Vasiljević.
Ukoliko se obistine medijske informacije o tome da bi pojedinim zvaničnicima u BiH Hrvatska mogla izreći zabranu ulaska u tu državu, uslijedit će zasigurno najveće zaoštravanje odnosa između ove dvije susjedne zemlje.
Glavni izbornik
Misao dana
Bog je noć i dan, zima i leto, rat i mir, prezasićenost i glad.

Heraklit iz Efesa, grčki filozof
(535(?)-475(?) p. n. e)
Izvori
Preporučujemo