Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" večeras je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" organizovala svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju sa 128 studenta i učenika.
Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH i ove godine obilježava 15. oktobar, Međunarodni dan bijelog štapa ili Svjetski dan slijepih osoba. Ovim povodom posjetili smo ovu značajnu instituciju te razgovarali s njenim direktorom Sakibom Plehom, ali i s nekim korisnicima.
Ugovor potpisan između IOM-a i vlasnika privatnog objekta Miral u Velikoj Kladuši u kojem je smješteno oko 620 migranata ističe 15. novembra i nakon toga isti neće biti produžen.
U vrijeme štrajka zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS (ZZOKS) u narednom periodu mogu dobiti uslugu laboratorijske dijagnostike u svim privatnim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima u KS uz refundaciju troškova.
Iz SBB-a su danas obavijestili javnost da su formirali novu kadrovsku komisiju koju je potvrdilo i Predsjedništvo stranke, a koja će u narednom periodu izvršiti detaljnu analizu ko nije radio u najboljem općem interesu SBB-a.
Fond Gazi Husrev-beg, koji djeluje pri Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj, u četvrtak, 17. oktobra, podijelit će 220 stipendija učenicima i studentima u BiH i Sandžaku, za što je osigurano 110.000 eura.
U sjedištu Naše stranke danas održan sastanak predsjednika i predstavnika stranaka koje čine većinu u Kantonu Sarajevo, a razgovarano je o dosadašnem radu Vlade i skupštinske većine.
Veliki broj građana Goražda i BiH, najbliža rodbina i prijatelji oprostili su se danas od Sumeje Dedović, djevojke koja je u subotu ubijena u sarajevskom naselju Stup.
Ivica Đikić, novinar, književnik i filmadžija, u toku priprema za novu dramsku seriju naslovljenu "Amnezija" dao je veliki intervju za Klix.ba, poručivši da će naglasak šestodjelne serije o krijumčarenju izbjeglica i droge na hrvatskoj granici biti na likovima, odnosno na...
Na sjednici Nadzornog odbora GRAS-a, koja je održana večeras smijenjen je dosadašnji direktor ovog sarajevskog preduzeća Avdo Vatrić.
Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt javnog prijevoza Sarajevo, vrijedan 15 miliona eura.
Vijeće ministara uklonilo je, navodno, i posljednju prepreku koja je stajala na putu otvorenja državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas vanrednu telefonsku sjednicu, a o obimu i sadržaju predloženih materijala javnost će biti informisana putem saopćenja za javnost.
Dolaskom zime migrantima na području Bihaća postaje sve teže, zbog čega je gradonačelnik ovog grada Šuhret Fazlić danas u obraćanju medijima u Sarajevu istaknuo potrebu veće uključenosti nadležnih institucija u rješavanje problema migrantske krize.
Suđenje Gavrilu Steviću, optuženom za odlazak na strano ratište u Ukrajini, počelo je pred Sudom Bosne i Hercegovine čitanjem optužnice i uvodnom riječju Tužilaštva.
Zatopljavanje odnosa između HDZ-a i SDA u Hercegovini rezultiralo je i, nakon dugo vremena, prvim zasjedanjem Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona. Posljednji put zastupnici su zasjedali prije osam mjeseci, a posljednja redovna sjednica bila je prošlog decembra.
Revizorsko konsultantska kompanija Deloitte BiH je zajedno s partnerima organizirala obilježavanje Međunarodne sedmice podizanja svijesti o prevarama, s ciljem ukazivanja na važnost borbe protiv finansijskog kriminala, prevare i korupcije te educiranja javnosti o tim temama.
Nakon što je potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić izjavila kako ima saznanja o tome da će visoki predstavnik iskoristiti bonske ovlasti i smijeniti aktuelni saziv VSTV-a, iz OHR-a poručili su da nemaju namjeru komentarisati takve spekulacije.
Vanredna sjednica Skupštine dioničara Rudnika mrkog uglja (RMU) Banovići bit će održana u ponedjeljak, 21. oktobra ove godine, a na njoj bi trebali biti imenovani novi članovi Nadzornog odbora. S tim u vezi Vlada Tuzlanskog kantona danas je zadužila Ministarstvo...
Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Vjekoslav Bevanda izrazio je danas nadu da će uskoro doći do okončanja formiranja vlasti na državnom nivou.
Glavni izbornik
Misao dana
Nijednom čoveku ne godi ćutanje. Meni najviše prija kada govore, ali kratko.

Ausonije, rimski gramatičar i govornik
(310-395)
Izvori
Preporučujemo