Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je na sjednici NSRS-a, sazvanoj zbog posljednje odluke Ustavnog suda BiH, izjavio da je kulminacija problema nastala kad su iz SDA počeli ulaziti u strukture Ustavnog suda BiH.
Šef Kluba SDS-a u Skupštini RS-a Miladin Stanić osvrnuo se na sjednici posvećenoj temi "antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH" na drugi aspekt priče o poljoprivrednom zemljištu RS-a.
Predsjednik Kluba zastupničke grupe Zajedno za BiH u Narodnoj skupštini RS-a Edin Ramić (SDA) podsjetio je na večerašnjoj posebnoj sjednici NSRS-a, koja se održava u vezi s "antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH", da je entitetska vlast izgubila niz presuda u Ustavnom sudu BiH.
Nakon što su opozicioni poslanici iz SDS-a i PDP-a nanizali izjave u kojima "ne daju na RS", ali ne ovako kako SNSD predlaže, aludirajući na predložene zaključke koje planiraju usvojiti u NSRS-u, za riječ se ponovo javio lider SNSD-a Milorad Dodik.
Prema evidenciji Ministarstva vanjskih poslova BiH ukupno 1.112 osoba u Bosni i Hercegovini raspolaže sa diplomatskim pasošom.
Zbirka kolumni kolumniste i analitičara Nine Raspudića "Kratki espresso", u kojoj autor obrađuje aktualne političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme, predstavljena je večeras u velikoj dvorani Hrvatskog doma ‘’Hercega Stjepana Kosače’’ u Mostaru.
Međunarodni donatori danas obećali pomoć od 1,15 milijardi eura za Albaniju nakon potresa magnitude 6,4 stepeni koji je pogodio tu balkansku zemlju krajem novembra prošle godine i u kome je poginula 51 osoba.
Zapažen nastup na sjednici NSRS-a večeras je imao Nebojša Vukanović zastupnik SDS-a. On je sintagmu lidera SNSD-a Milorada Dodika "Goodbye BiH, welcome RSexit" nazvao suicidom, ludilom, autodestrukcijom.
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske večeras su na posebnoj sjednici usvojili osam zaključaka, među kojima je i onaj o obustavljanju donošenja bilo kakvih odluka u institucijama BiH.
Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik je svoje obraćanje na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a započeo riječima "Goodbye BiH, welcome RSexit".
Na zasjedanju Narodne skupštine RS koja problematizira odluku i ustrojstvo Ustavnog suda BiH poslanicima se obratio i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je na sjednici NSRS-a, sazvane zbog posljednje odluke Ustavnog suda BiH, izjavio da je kulminacija problema nastala kad su iz SDA počeli ulaziti u strukture Ustavnog suda BiH.
Nevjerovatno toplo vrijeme izmjereno je u bosanskohercegovačkim gradovima Sarajevu, Tuzli i Zenici gdje je izmjeren 21 stepen Celzijusovih, dok je u Mostaru izmjereno 18 stepeni. Prema riječima meterologa Nedima Sladića, danas je na Bjelavama izmjereno čak 21,2 stepena.
Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca koji su nedavno digli na noge mnoge stanovnike ovog hercegovačkog grada zbog najavljenog nastavka izgradnje križeva u zaštitnom pojasu utvrđenog Starog grada oglasili su se zbog...
Bivši federalni zastupnik Midhat Osmanović pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela podstrekavanja na produženo krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja u sticaju sa produženim krivičnim djelom primanje dara ili drugih oblika koristi, saznaje Klix.ba.
Šef Kluba SDS-a u Skupštini RS-a Miladin Stanić osvrnuo se na sjednici posvećenoj temi "antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH" na drugi aspekt priče oko poljoprivrednog zemljišta RS-a.
BiH je 2018. godine usvojila strategiju vanjske politike do 2023. godine. Međutim, ako se po jutru dan poznaje, interesi BiH i promocija države tamo gdje se treba promovirati odvijat će se dosta usporeno, kaskajući.
Socijaldemokratska partija BiH očekuje od pravosudnih organa države da konačno počnu raditi svoj posao, te da poduzmu konkretne mjere na podizanju optužnica i procesuiranju svih javnih dužnosnika koji pozivaju na podrivanje suvereniteta BiH ili učestvuju u takvim aktivnostima blokiranjem i...
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Partije demokratskog progresa (PDP) na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Drvara ponovno su preuzeli vlast u toj općini.
Predsjednik Kluba zastupničke grupe Zajedno za BiH u Narodnoj skupštini RS-a Edin Ramić (SDA) podsjetio je na večerašnjoj posebnoj sjednici NSRS-a koja se održava u vezi sa "antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH" da je entitetska vlast izgubila niz presuda u Ustavnom sudu BiH.
Glavni izbornik
Misao dana
Tuga se krpi poslovicama.

Migel Saavedra de Servantes, španski pisac
(1547-1616)
Izvori
Preporučujemo