Bh. državljani koji se zbog pandemije koronavirusa i otkazanih letova nisu iz Švedske, Norveške i Danske mogli vratiti u Bosnu i Hercegovinu danas su poletjeli avionom kompanije Fly Bosnia iz Štokholma i stigli u Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba.
U Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" potvrđena je smrt osamdesetjednogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila pozitivna na koronavirus. Rečeno je i kako je danas preminula pacijentica, bila hronični srčani bolesnik.
Udruženje banaka BiH nasavjetovalo je penzionere iznad 65 godina starosti da izbjegnu gužve prvog dana isplate penzija kako bi sedmica isplata protekla uz najmanje rizika.
U izolatoriju Klinike za plućne bolesti u Podhrastovima od posljedica zaraze koronavirusom preminuo je 61-godišnji ljekar Šefik Pašagić. Riječ je o doktoru epidemiologije i direktoru firme Sanitacija d.o.o.
S današnjim danom na području Tuzlanskog kantona evidentirano je 68 osoba koje su pozivitne na koronavirus, izjavila je u razgovoru za Fenu predsjednica Kriznog štaba TK i ministrica zdravlja ovog kantona, Dajana Čolić.
U Hercegovačko-neretvanskom kantonu potvrđena su još dva slučaja zaraze koronavirusom.
Od posljedica koronavirusa danas je umrla još jedna osoba iz Širokog Brijega, čime se u tom gradu bilježi drugi, a u Zapadnohercegovačkom kantonu treći smrtni slučaj od koronavirusa.
Još tri osobe su pozitivne na koronavirus u Grudama, potvrdio je Štab Civilne zaštite tog kantona navodeći da je tokom večeri u Zapadnohercegovačkom kantonu testirano šest uzoraka.
Krizni štabovi FBiH i KS bili su zabrinuti prethodnih dana da lijepo vrijeme na "izvuče" građane na ulice, planine ili izletišta i da se epidemiološka situacija na taj način dodatno ne naruši. No, ako je suditi po fotografijama koje su...
Štab za vanredne situacije grada Banja Luka u potpunosti je odbacio navode o nehumanim uslovima gradskog karantina u sportskoj dvorani "Obilićevo".
Epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem je do sada potvrđena zaraza koronavirusom kod 32 osobe, trenutno je stabilna - izjavio je Feni ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa tog ministarstva Adnan Jupić.
Granična policije BiH je jučer na graničnom prijelazu sa Crnom Gorom, postupajući u skladu s operativnom akcijom "DSC 2", spriječila krijumčarenje 9.350 kutija cigareta u vrijednosti blizu 40 hiljada KM.
Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, kod koga je ranije utvrđen koronavirus, danas je pušten na kućni oporavak poslije dvosedmičnog boravka u karantinu u Studentskom domu u Banjoj Luci.
Na lokaciji Lipa kod Bihaća u toku su radovi za uspostavljanje tranzitnog kampa za migrante.
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić obišao je danas Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i tom prilikom je istakao kako je ova zdravstvena ustanova spremna za liječenje najtežih pacijenata zaraženih koronavirusom.
Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez izjavio je tokom današnjeg obraćanja javnosti da je na području Federacije BiH do sada zabilježeno 16 smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa i da je posljednji slučaj zabilježen na području Bihaća.
Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak govorio je na redovnoj konferenciji za medije o kretanju osoba starijih od 65 godina koji će u ponedjeljak otići po penzije. Kazao je da će policija kontrolisati kretanja, zaustaviti eventualne bespotrebne šetnje i...
Federalni sanitarni inspektori su u okviru kontinuiranih aktivnosti za vrijeme pandemije koronavirusa, od 15. marta do 4. aprila, izdali ukupno 22.766 rješenja o stavljanju putnika u izolaciju na period od 14 dana. U toku jučerašnjeg dana izdato je ukupno 568 rješenja.
Na Cvjetnica – nedjelju muke Gospodinove i Svjetski dan mladih, 5. aprila 2020., u katedrali Srca Isusova u Sarajevu Euharistijsko slavlje bez prisutnosti ljudi predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim mons. Tomom...
Muškarac čija je smrt danas potvrđena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu bio je ljekar, kazala je za Klix.ba direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.
Glavni izbornik
Misao dana
Umetnost letenja je u tome da se bacite na zemlju i da je promašite.

Daglas Adams, američki pisac
(1952-2001)
Izvori
Preporučujemo