Nakon što su pripadnici MUP-a RS u šumi kod Prijedora pronašli državljanku Hrvatske čiji su inicijali M.K. koja se izgubila u utorak, 13. augusta, u namjeri da napusti teritoriju BiH, objavljeni su i detalji dramatične situacije u kojoj se našla.
Zdravko Bešlić, delegat u Domu naroda Parlanmenta FBiH i član HDZ-a BiH preminuo je danas u 55 godini.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić dobio je poziv od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje zvaničnom početku radova na izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo, potrđeno je za Klix.ba u Predsjedništvu BiH.
Službenici Policijske uprave Banja luka uhapsili su osobu čiji su inicijali D.V. iz tog grada jer je iz automobila vrijeđalo vjerskog službenika-imama Islamske zajednice.
Više od stotinu osoba učestvovalo je danas u turističkoj regati koja je organizovana na Vrbasu u Banjoj Luci, a u sklopu inicijative "Čist Vrbas".
Nusret Selimović se, uprkos zamjerki zbog načina provođenja javnih nabavki u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz ostalo i nabavke policijske opreme, dobro osjeća u uniformi policijskog komesara, iako je, kako kaže, svjestan da zbog načina svog rada...
U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano. Vjetar će biti slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni.
Vlada Kantona Sarajevo objavila je javni poziv za prijavu privatnih predškolskih ustanova za prijem djece s liste čekanja Javne ustanove Djeca Sarajeva.
Duge su kolone vozila pri prelasku granice u oba smjera na graničnim prijelazima Doljani, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Kostajnica i Zupci, a na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gabela Polje, Bijača, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Crveni Grm, Gorica i Osoje.
Prva grupa bosanskohercegovačkih hodočasnika doputovala je iz Medine na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje su ih dočekali porodica i prijatelji.
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH u 2018. godini vršila je poslove neposrednog osiguranja 23 štićene osobe.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obrazložio je zbog čega će na narednoj sjednici Predsjedništva glasati protiv Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).
Organizacija Border Violence Monitoring objavila je izvještaj o prisilnom i ilegalnom vraćanju migranata iz jedne države na teritoriju druge države. Prema njihovim podacima i slučajevima koji su prijavljeni, Hrvatska je u BiH tokom juna i jula nezakonito prebacila 438 migranata.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prošetao je večeras bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta zajedno s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Povodom 25. Sarajevo Film Festivala uputio je prigodne riječi dobrodošlice svima koji su u glavnom gradu BiH.
Centralnom ceremonijom u sarajevskom Narodnom pozorištu počela je osmodnevna filmska magija. Sarajevo Film Festival je već dočekao brojne filmske radnike, glumce, ali i ljude iz javnog života regije koji su i ove godine odlučili uživati u festivalskim danima.
Haški osuđenik, bivši general Vojske RS Dragomir Milošević, koji je osuđen na 29 godina zatvora zbog provođenja kampanje terora nad civilima tokom opsade Sarajeva, zatražio je da bude oslobođen ili zamjenu kazne koju će odslužiti u Srbiji.
Plutajuća fontana postavljena je danas u korito rijeke Miljacke i to na potezu između mosta Skenderija i Ajfelovog mosta.
Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS vršit će, i ove godine, medicinsko osiguranje Sarajevo Film festivala (SFF).
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da na vanrednoj sjednici Predsjedništva neće glasati za Godišnji nacionalni plan (ANP) za pristupanje BiH u NATO-u.
Bosanskohercegovačke hadžije, koje su u prvim grupama doputovale u Mekku, obavile su sinoć oproštajni tavaf.
Glavni izbornik
Misao dana
Kad sumnjaš, nemoj.

Sol Gelerman, američki pisac
(rođen 1946)
Izvori
Preporučujemo