Na prvu godišnjicu ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju u Sarajevu bit će otkriven spomenik posvećen njima.
Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije upoznato je sa današnjim odgađanjem sjednice Skupštine RMU Banovići, saopćeno je.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić putuje u Tokio na poziv Vlade Japana gdje će sutra prisustvovati ceremoniji ustoličenja japanskog cara, Njegovog visočanstva Naruhita.
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u proteklom periodu je uhapšeno još devet osoba u nastavku akcije u vezi sa malverzacijama sa izdavanjem vozačkih dozvola.
U općini Novi Grad Sarajevo uskoro će početi radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića. To je ozvaničeno današnjim potpisivanje prvog pojedinačnog ugovora za izvođenje radova u vrijednosti od 2,2 miliona konvertibilnih maraka.
Inspektoratu Republike Srpske zvanično je podnesen zahtjev za odgađanje poništenja diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića.
Operativna grupa za pitanje migracija zatražila je hitno izmještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća, koji od danas nemaju pristup pitkoj vodi, niti se odvozi smeće s te lokacije. Poručili su da je odgovornost na Ministarstvu sigurnosti i Uredu za strance BiH.
Iskazom prvog svjedoka optužbe, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu, optuženom za ubistvo sina Semira hicima iz pištolja u stanu u sarajevskom naselju Saraj-Polje 29. aprila, te za nedozvoljeno držanje oružja.
Japan se sprema za još dvije oluje koje su krenule sedmicu dana nakon što je tajfun Hagibis opustošio centralne i sjeverne regione zemlje.
Kamp Vučjak kod Bihaća mogao bi danas biti zatvoren ukoliko gradske vlasti provedu odluku o prestanku pružanja podrške za neadekvatnu lokaciju za prihvat migranata.
Na tematskoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je najavljena za utorak, bit će razmatrana Informacija o stanju u oblasti obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo.
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo krajem prošle sedmice je donijela rješenje kojim naređuje da se poništi pet odluka rektora Rifata Škrijelja i Upravnog odbora UNSA, kojim se sprečava imenovanje Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta UNSA.
Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje u predmetu Bosiljka Simić Dadić donio je presudu kojom je optužena Simić Dadić oglašena krivom da je počinila krivično djelo porezna utaja ili prevara.
Pripadnici Policijske uprave Trebinje uhapsili su noćas sedam migranata u selima na području Bileće, rečeno je Srni u ovoj policijskoj upravi.
Doktori medicine i stomatologije u Prozor-Rami od ponedjeljka su u generalnom štrajku, a razlog je kršenje odredbi kolektivnog ugovora.
Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak sutra će svečano otvoriti zgradu Ambasade BiH u Ankari.
Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku mladoj bh. džudistkinji Azri Dedić na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kolnu.
Bivši direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirović i tehnički direktor Centra Skenderija Alija Isović proglašeni su krivim za obrušavanje krova Ledene dvorane, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Preseljenje carinskog terminala iz centra Bosanske Gradiške na novu lokaciju na autoputu Banja Luka- BosanskaGradiška biće obavljeno do kraja oktobra, rečeno je Srni u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.
Uprkos smjeni Enver Zornić ostat će uposlenik Javnog preduzeća "Toplane-Sarajevo", dokazuje odluka o razrješenju direktora koju potpisuje vršitelj dužnosti predsjednika Nadzornog odbora KJKP Toplane-Sarajevo.
Glavni izbornik
Misao dana
Malo svoje je veliko - veliko tuđe je malo.

Lope de Vega, španski dramski pisac
(1562-1635)
Izvori
Preporučujemo