Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo u srijedu će se izjasniti o smjeni Vlade Kantona Sarajevo. Premijer KS Edin Forto dostavio je tim povodom Skupštini Kantona Sarajevo Izvještaj o radu Vlade KS za 2019. godinu.
U prisustvu predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i predsjednika Kantonalne organizacije SDP BPK Ernesta Imamovića Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine pristupio je proslavljeni bosanskohercegovački rukometni stručnjak i rukometna legenda Kasim Kamenica.
Osam univerziteta iz BiH se našlo na posljednjem rankingu univerziteta iz cijelog svijeta koji je objavila platforma Webimetrics. Među 4.500 svjetskih univerziteta nema Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara.
Sjednica vlada Federacije BiH i Republike Srpske sazvana zbog poravnanja oko podjele prikupljenih sredstava od PDV-a održat će se 29. januara u Sarajevu.
Spuštanjem ruža u rijeku Drinu sa gradskog mosta te obilaskom spomen obilježja u Goraždu je obilježena 78.godišnjica prvog oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu i Dan sjećanja na žrtve genocida.
Nakon nekoliko sedmica špekulacija o velikom sukobu između bivšeg i trenutnog predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) došlo je do razgovora Marka Pavića i Nenada Nešića tokom kojeg su riješene sve dileme.
Prema podacima mjernih stanica u Sarajevu, glavni grad BiH je danas najzagađeniji glavni grad na svijetu, gdje je kvaliteta zraka ocijenjena kao veoma nezdrava po zdravlje ljudi.
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović razgovarali su danas u Briselu sa komesarom za proširenje i susjedstvo Evropske unije (EU) Oliverom Varhelyijem.
U Bosni i Hercegovini ove će sedmice preovladavati kišovito vrijeme praćeno relativno visokim temperaturama za ovo doba godine.
Pred zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 4. februara 2020. godine ponovo će se naći Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku, a čiji je predlagač zastupnik Damir Arnaut.
Imenovanje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH podijelilo je stavove u vladajućoj koaliciji na državnom nivou. SNSD se, u isto vrijeme dok od SDA traži bezuslovni pristanak na imenovanje Darka Ćuluma za direktora SIPA-e, buni protiv zahtjeva ministara iz reda bošnjačkog...
Radnici sarajevske firme Euro Profil ponovo su se okupili ispred Općinskog suda u Sarajevu gdje čekaju na izjašnjenje o krivici odgovornih osoba Smart Investa Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića, a koji im nisu isplatili novac za fasaderske radove na Sarajevo Toweru.
U skladu s višegodišnjom tradicijom, Vijeća za Vijeće za ekumenizam i dijalog među religijama u kulturama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine organiziralo je u nedjelju u katedrali Srca Isusova u Sarajevu Ekumenski koncert kršćana grada Sarajeva.
Pet načelnika sarajevskih općina i gradonačelnik Grada nisu prijavili Vladi Kantona Sarajevo sve nekretnine koje imaju oni i njihovi najbliži. Protiv njih bi zbog toga mogle biti podnesene krivične prijave.
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović učestvovat će na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata država zapadnog Balkana, koji će 27. i 28. januara biti održan u Briselu....
Grupa kineskih turista stigla je večeras u Neum gdje su podvrgnuti pregledima službenika Federalnog zavoda za javno zdravstvo prije nego što su upućeni u hotel u kojem će prenoćiti. Od toga je 18 turista iz kineskog Wuhana odakle je potakao opasni koronavirus.
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine može propisati posebne uvjete za boravak kineskih državljana iz Wuhana odakle je potekao opasni koronavirus ukoliko utvrdi da to predstavlja prijetnju po javno zdravlje.
Članovi Koordinacionog tima u Federaciji BiH te epidemiološkog tima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH danas su obišli oba kopnena granična prijelaza, Klek i Doljani, a potom i Neum gdje su pregledali grupu kineskih turista, među kojima su i osobe...
Okružni sud u Banjoj Luci poništio je odluku o smjeni direktorice OŠ "Ćirilo i Metodije" Olgice Tešić Milojević koja je s te pozicije smijenjena zbog fotografije s maturantima iz maja 2018. godine na kojoj su podigli pesnice u zrak u znak podrške pokretu "Pravda za Davida".
Profesor Ćazim Sadiković preminuo je danas u popodnevnim satima u Sarajevu nakon duže bolesti, saopćeno je iz Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, čiji je bio član.
Glavni izbornik
Misao dana
San svakog muškarca je da bude san jedne žene.

Barbara Strejsend, američka glumica
(rođena 1942)
Izvori
Preporučujemo