Kako se bliži lansiranje, napreduje razvoj rovera Perseverance Mars koji razvija američka svemirska agencija NASA.
Američka svemirska agencija NASA objavila je nove fotografije Jupitera koje je zabilježila sonda Juno.
Kompanija Xiaomi radi na novom smartphoneu koji će imati glavnu kameru od 144 megapiksela.
Organizatori Sajma automobila u Pekingu su saopćili da je ovaj događaj pomjeren zbog pandemije koronavirusa.
Nakon prvobitne informacije da zaustavlja svoju proizvodnju u većini evropskih prostrojenja, kompanija Ford je saopćila da ona neće biti nastavljena barem do 4. maja.
Neovisni dizajner Kyzyl Saleem se udružio s tunerskim kompanijama JP Performance i Prior Design te će zajedno ostvariti jedan nevjerovatan projekt.
U danima kad ste više kod kuće, neka gledanje TV-a bude poseban užitak. Vrhunski Tesla LED TV sa ekranom od 81 centimetar i uz šest godina garancije, dostupan je za samo 1 KM u ponudi Moja TV Full paketa BH Telecoma.
Aplikacije za upoznavanje u vrijeme pandemije koronavirusa bilježe porast, a neke nove kao što je Quarantin Together ugledale su svjetlo dana. Ova aplikacija nudi razgovor i romantiku u vrijeme korone, a njena popularnost raste svakim danom.
Teheran je predstavio novi AI (vještačka inteligencija) softver koji će ubrzati otkrivanje koronavirusa.
Volkswagenov model Golf je prisutan na tržištu gotovo pedeset godina, najprodavaniji je model njemačke kompanije i jedan od tri najprodavanija na svijetu. Sada jedan poseban primjerak privlači veliku pažnju jer će se naći na aukciji.
Nakon što smo u januaru vidjeli SUV GV80, Genesis je predstavio limuzinu G80. Sličnost između ova dva modela je očigledna.
Upravljači koji mogu mijenjati svoj oblik najefikasniji su u slučajevima autonomne vožnje te u hitnim situacijama, a takvu tehnologiju razvija kompanija BMW.
Lancia Hyena by Zagato je ultra rijetki ručno rađeni coupe baziran na legendarnoj Lanciji Delta Integrale, a jedan primjerak će biti prodan na aukciji u junu.
Kompanija Mountune je predstavila svoj program za sedmu generaciju Volkswagenovog Golfa GTI.
Hyundai je početkom marta predstavio koncept Prophecy, a sada je objavio nove fotografije i detalje.
Socijalna distancija i samoizolacija možda su novi pojmovi za ljude na Zemlji, ali to nije ništa novo za stanovnike Međunarodne svemirske stanice (ISS). Dva ruska astronauta dala su nekoliko savjeta kako provesti vrijeme u zatvorenom.
Koronavirus hara svijetom, ali ono što posebno zabrinjava je nedostatak vakcine ili lijeka koji je namijenjen liječenju bolesti koju izazove kroonavirus. Jedan od najpoznatijih poduzetnika Bill Gates želi na vrijeme djelovati i finansirati izgradnju proizvodnih kapaciteta za one kandidate koji...
Samsung Galaxy A20 je bio jedan od deset najpopularnijih mobitela u 2019. godini, a sada očekujemo njegovog nasljednika.
Ograničeni broj respiratora jedan je od najvećih izazova u pandemiji koronavirusa. Istraživači Tehničkog univerziteta u Beču su u tu svrhu razvili uređaj za kiseonik koji bi mogao biti gotov za svega nekoliko dana.
Najnoviji test kompanije SpaceX završen je neuspješno, javlja Russia Today.
Glavni izbornik
Misao dana
Umetnost letenja je u tome da se bacite na zemlju i da je promašite.

Daglas Adams, američki pisac
(1952-2001)
Izvori
Preporučujemo