U razigranom Citroënu možda i mogu razmišljati o novoj generaciji reprezentativnog modela kao što je svojevremeno bio C6, ali se čini da uz multitalentovan i naglašeno udoban C5 Aircross ne trebaju trošiti vrijeme i novac na razvoj nove generacije modela C4 i C5.
Kompanija Realme je privukla pažnju ove godine serijom jeftinih uređaja, a sada je predstavila svoj prvi smartphone koji zaista pripada u sam vrh.
Već dvije godine otkad postoji, otok u Fortniteu je bio mjesto gdje se okupljaju milioni kako bi igrali ovu popularnu igru. Međutim, mapa je nestala, zbog čega su igrači vidjeli samo crnu rupu, ali se Fortnite ponovo vratio.
Apple, prema najavama analitičara Ming-Chi Kuoa, sprema iPhonea SE2, model sličan iPhoneu 8, ali mnogo jeftiniji.
Kompanija STARline d.o.o. predstavila je u sklopu Mercedes-Benz Roadshowa u Sarajevu novi model A-Klase, koji je po prvi put dobio svoju limuzina izvedbu.
Početak sedmice nije mogao biti bolji jer je kompanija Star Import, generalni distributer Mercedes-Benz vozila u Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Albaniji u saradnji s kompanijom Daimler AG organizovala još jedan Star Experience događaj na stazi NAVAK u Subotištu u Srbiji.
Huracán je za pet godina proizveden je u 14.022 primjeraka, a Lamborghiniju je za isti broj primjeraka u slučaju prethodnog modela Gallardo trebalo deset godina.
Twitter se izvinio svojim korisnicima zbog, kako je kazao, nenamjernog korištenje e-mail adresa i telefonskih brojeva kako bi omogućio ciljano oglašavanje.
Najveći kineski i jedan od najvećih svjetskih svemirskih futurologa i pisaca naučne fantastike Liu Cixin smatra da nijedna kosmička inteligencija ne bi trebalo da objavljuje svoje postojanje, jer bi to moglo da dovede do međusobnih sukoba.
Do kraja godine će u Beču biti okončan projekt prve ulice s mogućnošću regulacije temperature zraka.
Nobelova nagrada za hemiju za 2019. godinu dodijeljena je trojici naučnika za razvoj litij-ionskih baterija.
Igra Call of Duty: Mobile zabilježila je odličan rezultat tokom prve sedmice prodaje i ostvarila više od 100 miliona preuzimanja na uređajima s operativnim sistemima Android i iOS.
I BMW M8 Competition Gran Coupé pokreće 4,4-litarski biturbo V8 motor sa 625 konjskih snaga.
Prije zvaničnog predstavljanja Alfinog ulaska u svijet kompaktnih crossovera na internetu su se pojavile fotografije koje otkrivaju kako izgleda Tonale, manji brat SUV-a Stelvio.
Fortnite, vjerovatno najpopularnija online igra današnjice, već gotovo 24 sata streama prikaz crne tačke ili rupe (zavisno koga pitate) na svim dostupnim kanalima, a u jeku očekivanog događaja pod nazivom "The End".
S posebnim izdanjem trenutno najsnažnijeg Caymana u Porscheu obilježavaju 15 godina od nastanka svoje popularne Sports Cup serije u kojoj se na kružnim stazama širom svijeta godišnje takmiči više od 1.200 vozača.
Toyota će na predstojećem Salonu automobila u Tokiju publici predstaviti uvid u napredak koji s novim konceptnim modelom Mirai ostvaruje na svim poljima, u pogledu tehničke sofisticiranosti, performansi i dizajna.
Sigurnost na internetu gotovo da više i ne postoji i ovo pitanje među IT stručnjacima postaje sve aktuelnije - upozorava u razgovoru za Fenu profesor i IT stručnjak Haris Hamidović, kojeg je Svjetska organizacija za utjecaj tehnologije na ljudsko društvo...
U B segmentu malih gradskih kompakta nikad nije bilo više izbora, ali jednako tako nije nikad bilo teže tim autima doći do kupaca. Uz pregršt jednako kompaktnih i privlačnijih crossovera čini se da su mali kompakti iscrpili sve trikove iz...
Najveći BMW-ov SUV krije se iza oznake CLR X7 i u ovom slučaju postavljen je na 24-inčnim točkovima.
Glavni izbornik
Misao dana
Nijednom čoveku ne godi ćutanje. Meni najviše prija kada govore, ali kratko.

Ausonije, rimski gramatičar i govornik
(310-395)
Izvori
Preporučujemo