Samsungov preklopni smartphone Galaxy Fold 2 će se na tržištu pojaviti ove godine, a špekuliše se da će se to dogoditi u julu.
Pagani je predstavio ultraekskluzivnu i ograničenu verziju hiperautomobila Huayra.
Popularna aplikacija za dopisivanje pod nazivom ToTok ponovo je uklonjena s Google Play Storea nakon što je vraćena u januaru.
Kompanija Rocket Lab će ispuniti svoj san te će lansirati teret na Mjesec.
Igra "Rainbox Six Siege" će biti dostupna za igranje čim se pojave nadolazeće konzole PlayStation 5 i Xbox Series X.
Audi ima mnogo električnih vozila u planu, a mali subkompaktni model za Evropu je među njima.
Kompanija Maserati je zvanično najavila dolazak novog SUV-a 2021. godine.
Ulaznici u svijet Aston Martina za prolazak kroz čuveni "zeleni pakao" trebalo je sedam minuta i 43.92 sekunde.
Kompanija Czinger je uoči Sajma automobila u Ženevi saopćila da će njen hiperautomobil 21C od 0 do 100 km/h ubrzavati za 1,9 sekundi.
Novi Sorento publici će se premijerno predstaviti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.
Pored nove Galaxy S20 serije smartphonea, kompanija Samsung je na svom događaju Unpacked u San Franciscu, a livestreamom i u Londonu gdje se nalazi novinar portala Klix.ba, predstavila novi preklopni (savitljivi) mobitel pod nazivom Galaxy Z Flip.
Samsung je danas predstavio nove uređaje iz Galaxy S20 serije, ali i novi preklopni smartphone Galaxy Z Flip. Eskluzivno iz Londona s događaja Unpacked vam donosimo fotografije iz experience zone.
Kada je riječ o kupovini novog automobila, muškarci i žene su dva različita svijeta. Zbog navike i iskustva tokom vožnje, žene su ravnodušne prema nekim četverotočkašima za kojima muškarci uzdišu.
BMW Italy će lansirati limitiranu verziju BMW X5 Timeless Edition terenca u saradnji s Alcantara talijanskim brendom koji je zadužen za kožni interijer automobila.
Procijenjena vrijednost Ronaldovih automobila dostiže brojku od preko 7 i po miliona eura.
Sretni dobitnici koji su osvojili nagrade na ovogodišnjem izboru Klix Auto godine 2020. danas su preuzeli svoje nagrade od Peugeota i kompanije Petrol BiH.
Citroën je danas predstavio osvježeni C3, novu verziju najprodavanijeg modela ove frnacuske marke na svijetu i primjer istinskog tržišnog uspjeha sa 750.000 prodanih modela od njegovog puštanja u prodaju krajem 2016. godine.
Kompanija Fiat je predstavila mali pickup koji je razvijen specijalno za južnoameričko tržište.
Klub mladih Tignum koji djeluju u okviru Centra za edukaciju i istraživanje (CEI) "Nahla" organizovao je niz aktivnosti u sedmici u kojoj se obilježava Međunarodni dan žena i djevojaka u nauci.
Revolucionarni Skyactiv-X motor iz Mazde nastavlja da impresionira javnost, pa je tako Autobest žiri sastavljen od novinara iz 31 zemlje ovom motoru dodijelio nagradu "Technobest 2019" u na gala večeri Autobesta u Mainzu.
Glavni izbornik
Misao dana
Tuga se krpi poslovicama.

Migel Saavedra de Servantes, španski pisac
(1547-1616)
Izvori
Preporučujemo