Bugatti je odlučio na poseban način odati počast svom legendardnom modelu EB110 sa serijom od 10 vrlo posebnih i vrlo skupih hipersportskih automobila.
Kompanija Huawei je predstavila svoje prve uređaje s operativnim sistemom HarmonyOS, a to su dva TV uređaja.
Nova nogometna simulacija FIFA 20 će igračima ponuditi mogućnost da odaberu trenericu u Career modu, što je prvi put u historiji popularne igre.
Prema brojnim medijskim izvještajima, kompanija Apple će predstaviti novi iPhone koji će imati tri stražnje kamere, a isto se špekuliše i za novi iPad Pro, dok će standardni 10,2-inčni iPad imati dvije kamere.
Prošlo je 60 godina otkako je ideja Aleca Issigonisa, dizajnera klasičnog Minija, započela jednu veliku i značajnu priču u svijetu automobila, a danas britanska kompanija iza sebe ima deset miliona proizvedenih automobila.
Predsjednik Audijeve uprave Bram Schot je u maju rekao da se aktivno razmišlja o budućnosti modela R8, a magazin CAR piše da će ipak dobiti nasljednika.
Toyota je na putu drastične promjene imidža i percepcije koju o njoj imaju kupci zahvaljujući novim ambicioznim planovima.
Kia Motors je zabilježila najbolje polugodište u Evropi ikada. Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u zemljama članicama EU i EFTA u prvih šest mjeseci ove godine ukupno prodala 268.305 vozila, što je 1,6% više nego u...
Prema prvim procjenama, za tamnozeleni Mustang iz 1968. godine s kojim je u filmu Bullitt Steve McQueen jurio ulicama San Francisca novi će vlasnik morati da izdvoji pozamašan iznos novca.
Naučnici su otkrili prethodno nepoznat organ preko kojeg ljudi detektuju opasne podražaje iz okoline i mogao bi biti odgovoran za određene vrste boli. Nalazi se ispod gornjeg sloja kože.
U potrazi za održivim alternativama iz plastike, 23-godišnji stažist s Instituta za biološku hemiju na Academia Sinica u Tajvanu pronašao je novi biorazgradivi materijal.
Milano je odlučio zabraniti rad kompanijama koje iznajmljuju električne romobile sve dok se jasnim propisima ne utvrde pravila korištenja tog prijevoznog sredstva, izvijestili su talijanski mediji.
Uz deseto izdanje jednog od najboljih automobila C segmenta u Hondi su (opet) ponudili karoseriju čiji izgled izaziva žustre polemike, ali polemika nema o vrhunskoj mehanici i osobinama zbog kojih se Civic poštuje već decenijama.
Ovog vikenda ljubitelji astronomije mogli bi skinuti prašinu s njihovih teleskopa kako bi uživali u magičnom nebeskom fenomenu kada će Jupiter, Saturn i Mjesec gotovo u isto vrijeme biti vidljivi na nebu.
Populacija velikih slatkovodnih vrsta, od soma do raže, smanjena je za 97 posto od 1970. godine, piše danas Guardian.
Stanovnici BiH večeras su mogli uživati u svjetlosti punog Mjeseca koji je obasjao nebo. Zahvaljujući poboljšanju vremenskih prilika, Mjesec je potpuno vidljiv.
Može se reći da je Koenigsegg imao nege od najtalentovanijih dizajnera u svojoj 25-godišnjoj historiji jer njegovi automobili izgledaju poput svemirskih brodova na točkovima, a sada su dobili novo "pojačanje".
Kompanija Rolls-Royce je predstavila novu specijalnu verziju modela Ghost koja je ograničena na svega 50 primjeraka.
Kompanija Vivo podiže atmosferu uoči predstavljanja svo novog Nex smartphonea te je objavila njegove skice, kao i novo waterfall zakrivljeno staklo.
Nakon osam godina pauze, HTC Wildfire brend se vratio te je predstavljen smartphone Wildfire X za indijsko tržište.
Glavni izbornik
Misao dana
Kad sumnjaš, nemoj.

Sol Gelerman, američki pisac
(rođen 1946)
Izvori
Preporučujemo