Za titulu najbržeg i najsnažnijeg Minija do sada najzaslužniji je turbobenzinski motor koji razvija 306 konjskih snaga.
Evropska svemirska agencija (ESA) upotrijebila je četiri svemirske letjelice u orbiti koje obavljaju Cluster misiju, kako bi zračenja iz solarnih oluja koje padaju u našu atmosferu pretvorila u zvuk. Rezultati će vas vjerovatno progoniti neko vrijeme.
Kompanija Qualcomm predviđa da će do 2021. godine širom svijeta biti isporučeno 450 miliona 5G pametnih mobitela te dodaje da bi se taj broj mogao popeti na 750 miliona 5G telefona u 2022. godini.
Twitter se počinje baviti problemom na koji se korisnici već dugo žale - uznemiravanjem i govorom mržnje. Korisnici će od sada moći označiti cijelu listu tvitova kao nasilnu ili uznemirujuću, objavio je Twitter u ponedjeljak.
Iako u prodavnicama možete naći zelene i žute jabuke, one crvene su obično najpopularnije. Međutim, čini se da će crvene uskoro nestati s tržišta, prenosi BBC, a za sve su krive klimatske promjene.
Aston Martinov premijerni ulazak u svijet luksuznih SUV-ova visokih performansi pokreće 4-litarski biturbo V8 motor s 550 konjskih snaga.
VW će konceptnim modelom ID. Space Vizzion pokazati kako bi u skorijoj budućnosti mogao izgledati njihov elektropokretan automobil u praktičnom karavanskom pakovanju.
Nakada veoma popularna Motorola Razr sada se vraća u boljem i modernijem izdanju. Američka tehno kompanija odlučila je unaprijediti svoj ikonski sklopivi telefon na oduševljenje brojnih nostalgičnih tehnoljubaca.
Facebook je objavio najnovije brojke kojima naglašava svoje napore da ukloni štetni sadržaj sa popularne platforme. Kako otkriva, za tri mjeseca uklonio je 11,6 miliona postova koji su se odnosili na zlostavljanje djece, golotinju i seksualno iskorištavanje djece.
Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN) i Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) pozivaju sve zainteresirane na prvi bh. program za profesore koji će se održati od 4. do 8. februara 2020. godine na CERN-u u Švicarskoj.
Amar Zubčevć, nagrađivani programer i dizajner videoigara, bio je dio prestižnog švedskog akceleratora videoigara "Stugan" gdje je radio na svojim projektima pod mentorstvom vodećih profesionalaca u industriji. Sa svojim studijem AI Intreactive nedavno je objavio igru "The Enchanted World", u...
Mazda CX-30 je osvojila prestižnu nagradu Zlatni volan za 2019. godinu i trijumfovala u takmičarskoj SUV / crossover kategoriji za vozila dužine do 4,4 metra.
Chip tuning je danas popularan među vozačima, ali još uvijek postoje oni koji imaju predrasude prema ovom vidu modifikacije na automobilima. Šta to donosi chip tuning saznali smo prilikom posjete AS chip tuningu u Sarajevu, servisu koji se ovim bavi dugi niz godina.
Ferrarijevim bivšim i aktuelnim modelima koji nose nazive italijanskih gradova pridružio se i model Roma.
U Fordu su uoči premijernog predstavljanja objavili zvaničan naziv svog prvog produkcijskog automobila koji će pokretati samo struja.
Opel je ove sedmice u Dalmaciji, tačnije na relaciji između hrvatskih gradova Splita i Šibenika, organizovao prezentaciju šeste generacije modela Corsa. Bila je to prilika da se upoznamo s ovim automobilom od kojeg u njemačkoj kompaniji mnogo očekuju.
Osnivač Wikipedije, Jimmy Wales, izvijestio je da njegova nova društvena mreža WT: Social sada ima više od 160.000 članova te "prijeti" da postane novi rival popularnom Facebooku.
U britanskom ogranku američke tuning kompanije Mountune, koja je najpoznatija po izvrsnim poboljšanjima na pojedinim modelima Forda, od maja se bave i automobilima iz VW koncerna.
Redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, akademik Kemal Hanjalić izabran je na Generalnoj skupštini Ruske akademije nauka za vanjskog člana, saopćila je ANU BiH.
NASA se udružila s pet komercijalnih svemirskih kompanija koje su dizajnirale robotske landere koji mogu prenijeti veliki korisni teret na Mjesec, a u okviru programa koji ima za cilj da jednog dana preveze i ljude na lunarnu površinu.
Glavni izbornik
Misao dana
Ovo upinjanje da se kaže sve neće nas odvesti dalje od nas samih.

Branko Miljković, srpski pesnik
(1934-1961)
Izvori
Preporučujemo