Kraljica Elizabeta II večeras se nakratko obratila Velikoj Britaniji povodom krizne situacije povezane sa pandemijom koronavirusa. Ovo je njeno peto obraćanje javnosti otkako je 1952. godine postala kraljica.
Britanski premijer Boris Johnson je hospitaliziran, objavio je BBC.
Koronavirus znatno utječe na društveni život. Posljedice u privredi sve su izraženije. Pandemija posebno pogađa prehrambenu industriju. Smanjuje se proizvodnja, ali i broj radnika.
U otvorenom razgovoru o svom mentalnom zdravlju pjevačica i glumica Selena Gomez priznala je da joj je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, ...
Proteklih sedmica cijene goriva na svjetskom tržištu su u drastičnom padu, no u Bosni i Hercegovini gotovo neprimjetno što već izaziva bijes javnosti.
Đakon Branislav Rajković iz Trebinja prihvatio je izazov "Moj sevdah" u sklopu projekta "Biserje", te otpjevao tursku pjesmu "Plačem" i megapopularnu sevdalinku "Tamburalo momče uz tamburu".
Avion iz Stockholma sa 82 putnika sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo večeras u 19.40 sati.
Direktorica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić trenutno je jedna od najaktivnijih osoba u Hrvatskoj.
U Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ potvrđena je smrt osamdesetjednogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila pozitivna na koronavirus. Rečeno je i kako je danas preminula pacijentica, bila hronični srčani bolesnik.
S današnjim danom na području Tuzlanskog kantona evidentirano je 68 osoba koje su pozivitne na Covid-19, izjavila je u razgovoru za Fenu predsjednica Kriznog štaba TK i ministrica zdravlja ovog kantona, Dajana Čolić.
Građani Bosne i Hercegovine, koji imaju trenutna prebivališta u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, doputovali su večeras avionom iz Štokholma u Sarajevo.
Francuska je prijavila 357 smrtnih slučajeva od koronavirusa danas, što je pad u odnosu na 441 žrtve dan ranije.
Češki premijer Andrej Babiš rekao je da će njegova zemlja preuzeti na liječenje šest pacijenata oboljelih od Covid-19 iz Francuske, nakon što je zaprimila zahtjev za pomoć.
Korijen đumbira je bogat važnim vitaminima i mineralima te sadrži brojne fitonutrijente i gingerole koji imaju snažna protuupalna svojstva i potiču rad krvotoka i probave.
To što svim medijima nije omogućen jednak pristup informacijama u vezi sa epidemijom koronavirusa u Sarajevu, kada su u pitanju informacije sa KCUS-a, najmanji problem u ovom trenutku i teškoj situaciji s kakvom se suočavamo.
Britanska kraljica Elizabeta II. je u svom večerašnjem izvanrednom televizijskom obraćanju naciji kazala da se izazov borbe protiv koronavirusa razlikuje od ostalih poteškoća s kojima se svijet suočavao prije - jer postoji zajednički cilj.
Direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Anthony Fauci izjavio je danas da postoji velika vjerovatnoća da će koronavirus postati sezonski, jer je malo vjerovatno da će na globalnom nivou biti stavljen pod kontrolu.
Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdio je dva nova slučaja zaraze korona virusom COVID-19 u tom kantonu.
Starija ženska pacijentica zaražena covidom-19 s područja Širokog Brijega, preminula je u nedjelju u mostarskoj bolnici, potvrdio je Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).
Britanski premijer Boris Johnson završio je u bolnici, javlja BBC.
Glavni izbornik
Misao dana
Umetnost letenja je u tome da se bacite na zemlju i da je promašite.

Daglas Adams, američki pisac
(1952-2001)
Izvori
Preporučujemo