Aktivisti humanitarne organizacije Pomozi.ba posjetili su kolektivni centar Belvedere u Goraždu, kako bi pomogli raseljenim osobama i izbjeglicama koji se nikada nakon rata nisu uspjeli vratiti u svoje domove.
Ema Isić je petogodišnja djevojčica koja treba našu pomoć. U sarajevskom SCC-u će se 26. oktobra u periodu od 10 do 12 sati održati humanitarna akcija Bazar za Emu. Sav prikupljeni novac bit će proslijeđen za njeno liječenje.
Borba Tarika Rovčanina traje od 2013. godine, mnoge humanitarne organizacije aktivno prikupljaju novac za liječenje ovog dječaka. Situacija se pogoršala prije dvije sedmice, kada je Tarik izgubio majku Sandu Lier koja je preminula u 36. godini na Kliničkom centru Koševo u Sarajevu.
U američkom San Diegu jučer se odigrala strašna tragedija u jednoj porodičnoj kući. Epilog ovog krvoprolića: petero mrtvih, među njima troje djece.
Jugoistočni dio Francuske prekriven je obilnim količinama snijega, zbog čega je oko 145.000 ljudi ostalo bez struje.
Vlada RS-a planira emitirati nove obveznice u vrijednosti od 45 miliona KM na aukciji zakazanoj za 2. decembar. Riječ je o 45.000 obveznica nominalne vrijednosti od po 1.000 KM po obveznici.
Bivši američki predsjednik Barack Obama izdao je upozorenje demokratskim predsjedničkim kandidatima kazavši im da se odmaknu od politika koje nisu "ukorijenjene u stvarnosti".
Venecija će se sutra suočiti sa još jednim veliki plimnim valom, nakon najgorih poplava u posljednjih 50 godina, koje su izazvale štetu veću od milijardu dolara i zbog kojih je Trg svetog Marka bio metar pod vodom.
Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa vrši pritiska na Japan da plati 300 posto više za raspoređivanje američkih trupa u toj zemlji.
Univerzitetski profesor i akademik Slavo Kukić komentirao je za Vijesti.ba sastanke koje su prethodne sedmice imali lideri tri vodeće političke stranke u BiH – SDA, HDZ, SNSD.
U Sarajevu je jučer okončan okrugli stol o uticajima Srbije i Hrvatske na političke procese u Bosni i Hercegovini od 1970-ih do 2019. godine sudionici su razmijenili mišljenja o stavovima i uticajima ne samo političkih elita iz Srbije i Hrvatske...
Zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović, odbacio je sve optužbe SDS-a i PDP–a da je SNSD kapitulirao zbog predlaganja imena za parlamentarne komisije, te opet optužio opoziciju da rade na štetu Republike Srpske.
Aktivisti koji se bore za zaštitu okoliša blokirali su u subotu privatni zrakoplovni terminal u ženevskoj zračnoj luci u znak protesta protiv, kako su kazali, apsurdnog oblika prijevoza.
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) osudio je i odbacio navode SDP-a, a u vezi s napadom i prijetnjama koje su upućene dr. Edi Hasanbegoviću. 
Predstavnici Evropske komisije i predstavnik Kancelarije za humanitarnu pomoć iz Brisela posjetiće u ponedjeljak Bihać i Veliku Kladušu, te se sastati sa predstavnicima vlasti Unsko-sanskog kantona kako bi razgovarali o migrantskoj krizi.
Američki državni sekretar Majkl Pompeo optužio je Iran da stoji iza nedavnih raketnih napada na Izrael iz Pojasa Gaze.
Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) ostvario je najbrže vrijeme kvalifikacija uoči sutrašnje F1 Velike nagrade Brazila na stazi Interlagos.
U 6. kolu Prvenstva BiH za košarkaše, Leotar je kao gost nadigrao Zrinjski u Mostaru rezultatom 79:88.
Nekoliko policajaca povrijeđeno je i oko 130 osoba privedeno je u Parizu gde su izbili neredi na protestu građanskog pokreta "Žuti prsluci" koji obilježava godinu dana od početka okupljanja, prenijeli su francuski mediji.
Ljubica Marić je 34-godišnjakinja i prva je žena iz Hrvatske,odnosno Brčko Distrikta koja je prepješačila Pacific Crest Trail, stazu dugu 4200 kilometara, duž Amerike, od granice s Meksikom do granice s Kanadom.
Glavni izbornik
Misao dana
Bog je noć i dan, zima i leto, rat i mir, prezasićenost i glad.

Heraklit iz Efesa, grčki filozof
(535(?)-475(?) p. n. e)
Izvori
Preporučujemo