Trener Real Madrida Zinedine Zidane je uoči utakmice Lige prvaka protiv turskog Galatasaraya izjavio da očekuje pobjedu svoga tima, posebno nakon lošeg početka u ovom takmičenju.
Irfan Peljto, bosanskohercegovački sudija, dijelit će pravdu na utakmici Europske lige između turskog Bašakšehira i austrijske ekipe Wolfsberger AC.
Na zatvaranju devetog kola Premier lige Sheffield United je slavio veliku pobjedu nad Arsenalnom rezultatom 1:0.
Američki državni sekretar Mike Pompeo je rekao da je predsjednik SAD Donald Trump spreman poduzeti vojnu akciju protiv Turske, ukoliko bude potrebe za tim.
Petrol BH Oil Company d.o.o. je osnovana početkom 1999. godine i dio je porodice Petrol d.d. Ljubljana. Komapnija Petrol BH Oil Company d.o.o. posluje u BiH putem mreže od ukupno 42 benzinske stanice.
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da svi u Siriji, Iraku, Afganistanu, Libiji, u Africi i na Balkanu možda djeluju s različitim namjerama, ali da je Turska u tim regijama prisutna samo kako bi dijelila sudbinu sa svojom braćom.
Kantonalna uprava Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK) financirat će do kraja godine snabdijevanje pitkom vodom i odvoz smeća iz privremenog prihvatnog centra na Vučjaku kod Bihaća, potvrđeno je na današnjem sastanku Operativne grupe ...
Operativni štab za pitanje migranata Unsko sanskog kantona donio je zaključke u kojima se pored ostalog traži hitno izmještanje migranata iz prihvatnog centra Vučjak ali i centara Bira i Miral.
Niklas Sule, fudbaler Bayerna operisan je nakon što je u subotu pokidao ligamente u desnom koljenu u utakmici osmog kola Bundeslige sa Augsburgom (2:2), ali za njega je sezona gotova, potvrdili su danas iz bavarskog kluba.
Iz vrha NATO-a poručeno je danas da ta alijansa i dalje očekuje prijem Sjeverne Makedonije, a nakon što su politički lideri Sjeverne Makedonije odlučili juče da se raspišu prijevremeni izbor u toj državi, jer nije dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora sa EU.
Sa apsolutnom sigurnošću možemo da kažemo da će bugarska strana da završi projekat neophodan za snabdijevanje Srbije gasom i da će Srbija moći da očekuje isporuke gasa iz ovog pravca tokom 2020. godine, ...
Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice izjavio je u ponedjeljak kako je potrebno što prije formirati Vijeće ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više, ocijenivši ...
Radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića u općini Novi Grad Sarajevo uskoro će početi.
Za Nenadom Bubalom, državljaninom Srbije kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za zločine počinjene na području Bihaća, raspisana je potjernica zbog njegove nedostupnosti organima gonjenja u BiH, potvrdili su Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) u Državnom sudu.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Vijeću Nacionalne sigurnosti u Vašingtonu sa zamjenikom direktora za Evropu, Johnom Erathom i zahvalio se na ukupnoj dosadašnjoj podršci i pomoći reformskim naporima u ...
Suhe slavine, smeće posvuda, na stotine migranata u redu za doručak – jutrošnja je slika s Vučjaka. Naredni i vjerovatno posljednji kuhani obrok podijeljen im je za ručak, jer od sutra kuhinja Crvenog križa prestaje s radom.
U okviru programa „Jačanje javnih institucija“, Agencija za javne nabavke BiH je u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GiZ) i Agencijom za državnu službu BiH, razvila informacioni sistem za upravljanje obukama iz oblasti javnih nabavki (TMIS).
Predsjedavajući Donjeg doma britanskog parlamenta u ponedjeljak je odbacio vladin pokušaj za novim glasanjem o sporazumu o Brexitu, zadajući novi udarac planu premijera Borisa Johnsona da izvede zemlju iz Evropske unije do kraja mjeseca.
Uticajni ekspert za Brexit u Evropskom parlamentu izjavio je u ponedjeljak da bi se poslanici mogli sastati na vanrednoj plenarnoj sjednici naredne sedmice ukoliko to bude potrebno da se usvoji sporazum o Brexitu.
Predsjednik Instituta za poslijediplomske studije u Dohi profesor Yasir Suleiman Malley posjetio je u ponedjeljak 21. oktobra 2019. godine Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom.
Glavni izbornik
Misao dana
Malo svoje je veliko - veliko tuđe je malo.

Lope de Vega, španski dramski pisac
(1562-1635)
Izvori
Preporučujemo