U kategoriji automobila sa pogonom na prednjim točkovima, kada se radi o ovogodišnjim modelima, ovo su najbrži. Kako je svakom maksimalna brzina limitirana na 250km/h kao reper uzećemo njihovo ubrzanje do sto na sat.
Nije samo Tito znao da uživa u svojoj poziciji za pet kasti iznad običnog naroda, slično je činio i njegov kolega Čaušesku čiji Mercedes iz '73. je na prodaju za 50 000 evra.
Ukoliko želite da čuvate životnu sredinu a pritom i dobrano uštedite na gorivu onda će vas sigurno zainteresovati električni automobili. Evo deset najboljih modela koji se trenutno mogu naći na tržištu.
Model "F12" je jedan od najlepših automobila koje je Ferrari ikada napravio, da ne pominjeno da je jedan od najbržih, ali ono što je jedna vlasnik iz Azije uradio sa njime totalno ga je upropastilo.
Iako je isprva predstavljen još u januaru Volkswagen električni koncept po prvi put je očima široke javnosti prikazan u Njujorku.
Polako ali sigurno luksuzna oprema koja je do sada bila standardna izlazi iz ponude kod Audi modela. Limuzina "A4" koja je do nedavno imala LED farove kao deo standardne opreme sada će nove kupce koštati dodatne novce, a pojavile su se i verzije sa motorima nešto manje zapremine.
Ukoliko imate koji milion viška a potreban vam je novi automobila evo deset najskupljih modela iz aktuelne godine koji se mogu naći na teritoriji Evrope.
Među brojnim posetiocima ovogodišnjeg BG Car Show-a, Volkswagen je ugostio i naše najbolje atletičare. Ivana Španović, svetski vicešampion u skoku u dalj i Asmir Kolašinac, srpski proslavljeni bacač kugle, juče su svojim primerom još jednom pokazali svoju naklonost ka automobilima....
Toyota Mirai proglašena je za Zeleni automobil godine u svetu 2016, na pres konferenciji Međunarodnog salona automobila u New Yorku. Izabrao ga je međunarodni žiri koji čine 73 automobilska novinara iz 23 zemlje.
U Rusiji je pre nekoliko dana predstavljan Renault model "Kaptur", koji je zapravo verzija dobro poznatog "Captur" modela koja je prilagođenja tržištu Rusije.
Model "Octavia" je vrlo verovatno najpopularniji automobil koji je Škoda ikada proizvela. Sigurno da im je donale i najviše para a kako i ne bi kada je treća generacija proizvedena u ravno miliona primeraka.
Iako je danas počela prodaja Mazda 3 hečbeka specijalne edicije ne radi se o šali već o automobilu odličnih performansi i sjajnog izgleda.
Devedesete su na sreću prošle ali dosta ružnih uspomena je ostalo. Međutim bilo je i nekih lepih stvari, kao što je grunge muzika ali i ovi superautomobili koji su bili veoma cool u to vreme.
Toksična isparenja koja ispuštaju dizel agregati više od pedeset godina se talože u atmosferi. O tome koliko su ona štetna po naše zdravlje ne treba trošiti reči. Imate li predstavu koliko tih čestica mi unesemo u svoj organizam svakoga dana?
Italijanska limuzina je nakon predstavljanja u Turskoj dobrom reklamnom kampanjom našla svoj put do kupaca širom Evrope. Nedavno su predstavljene dve dodatne verzije, hečbek i karavan varijante.
Dizel skandal nije prošao bez posledica. Iako isprva nije delovalo tako Nemci će imati ozbiljne finansijske poteškoće u narednom periodu. To pokazuje i osetan pad prodaje među kupcima koji smatraju da su obmanuti.
Skoro po tradiciji proizvođači automobila na prvi april puste neverovatne vesti o svojim modelima. Evo nekih od najinteresantnijih iz ove godine.
Šveđani su najavili da će njihova karavan verzija modela "V60 Polestar" dobiti više snage iz četvorocilindričnog "Drive-E" agregata, kao i manju potrošnju uz smanjenje na težini.
Mnogi bi rekli da Mercedes modelu "AMG GT S" nisu potrebne nikakve dorade, prerade, dodaci i tome slično jer je sam po sebi fenomenalan trkački automobil. Ali ima onih koji nisu mogli da odole a da ga ne ofarbaju u svoju omiljenu nijansu ili da mu zamene točkove.
Tržište kompaktnih hečbek modela je veoma konkurentno ali i potražnja je velika. I domaći kupci se sve češće odlučuju za ovakvu vrstu automobila. Zato je Suzuki rešio da svoj novi model donese i kod nas.
Glavni meni
Misao dana
Plašim se jedino besmrtnosti duše. Znam da moram umreti, ali bih voleo da umrem potpuno.

Horhe Luis Borhes, argentinski pisac
(1899-1984)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo