Čuvanjem dece, čišćenjem stanova i manjim kućnim popravkama u Srbiji se bavi oko 17.500 ljudi – prema zvaničnoj evidenciji. U sivoj zoni ih je nekoliko puta više, kažu u Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomskoj razvoj i predlažu pojednostavljeni model za...
Na Staroj planini je otvorena zimska turistička sezona. Od svih turističkih centara u Srbiji, Stara planina je prošle godine zabeležila najveći rast broja gostiju, a oni koji su došli na otvaranje ove sezone dobili su 30 odsto popusta.
Srbiji nedostaje oko 2.000 vozača autobusa i 6.000 vozača kamiona. Međutim, i Evropa ima sličan problem, pa će situacija u Srbiji biti još gora. Već sada se oseća da vozača nema – čak i kada se pozove taksi.
Dvadeset jedna godina je prošla od ubistva šestorice mladića u kafiću Panda u Peći. Više od dve decenije nijedan detalj više nije poznat od onoga što se saznalo tada.
Dan Elektrotehničkog fakulteta ove godine protiče u obeležavanju 125. godišnjice nastave elektrotehnike na Univerzitetu u Beogradu.
Nezaobilazni ukras tokom novogodišnjih praznika je jelka. Iako su plastične imitacije sve traženije, još ima onih koji Novu godinu ne mogu da zamisle bez pravog drveta i mirisa šume u svom domu.
Zbog uvećanja lokalnih taksa, registracija u 2020. godini će poskupeti, ali neznatno. Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže za RTS da će to poskupljenje u proseku iznositi 60 dinara.
Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović rekao je da ne zna šta su lideri dela opozicije želeli da postignu jučerašnjom blokadom ulaza u RTS osim želje da utiču na uređivačku politiku.
Vlada Srbije usvojila je Nacionalni program za retke bolesti od 2020. do 2022. godine. Ono što je najvažnija stvar u tom programu je uspostavljanje registra retkih bolesti, rekla je za RTS predsednica Nacionalne organizacije za retke bolesti Ivana Badnjarević. Važno...
Kraj godine je uglavnom vreme za novogodišnje odluke - novi posao, selidbu, venčanje ili kupovinu stana. Samo u prvih šest meseci ove godine prodato je oko 47.000 nekretnina. Da li je 2020. pravo vreme za investiranje i hoće li ona doneti i nižu cenu kvadrata?
14.12.2019, 04:30
Prvi let za Beč sa aerodroma "Morava" u Lađevcima zakazan je za sledeći utorak, a među prvim putnicima biće zvaničnici lokalnih samouprava i upravnih okruga. Karata za prvi let nije bilo ni u trenutku kada su puštene u prodaju. Zašto, od "Er Srbije" nismo dobili odgovor.
Danas je stupila na snagu Uredba Evropske unije o zaštiti od biljnih štetočina kojom je propisano da je za unos živih biljaka na teritoriju EU neophodan fitosanitarni certifikat.
Zbog pucanja cevi, centar Zlatibora i Čajetina su od jutros bez vode. Ekipe vodovodnog preduzeća saniraju kvar.
Međunarodni dan sećanja na Rezoluciju 1514 Ujedinjenih nacija o dekolonizaciji. Dan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Dan arhiva u Srbiji. Dan bibliotekara Srbije.Dan Izdavačkog preduzeća "Prosveta". Dan Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.
Zbog uvećanja lokalnih taksa registracija u 2020. godini će poskupeti, ali neznatno. Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže za RTS da će to poskupljenje u proseku iznositi 60 dinara.
Uzgoj bikova i muznih krava u kombinaciji je vrlo isplativ posao jer zarada ne može da izostane, pa cela porodica može lepo da živi
Povoljne vremenske prilike doprinele su da se berba kukuruza privodi kraju. Procenjuje se da je berba završena na oko 80 % zasejanih površina. Proizvođači su zadovoljni prinosom i cenom, ali i pored toga, izražena je želja za skladištenjem.
Rešenja za nestašicu mleka na kratak rok nema. Prema rečima Ivane Dulić-Marković, bivše ministarke poljoprivrede, postoji više problema u sektoru proizvodnje mleka koje treba rešavati.
Božidar Dragić, vlasnik poslednjeg staroplaninskog stada, od ovčjeg mleka pravi sir koji prodaje za 450 dinara po kilogramu. Domaćinstvo Dragića iz staroplaninskog sela Rosomač čuva poslednje veliko stado ovaca na Staroj planini, koje broji više od 300 grla
Berba kukuruza i vađenje šećerne repe u Srbiji završeni su do sada na 80 odsto posejanih površina, dok je žetva suncokreta i soje završena na više od 97 odsto njiva, izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović
14.12.2019, 04:30
Glavni meni
Misao dana
Kada čovek dođe do toga da veruje da će mu se ono što ne želi desiti, a ono što želi nikad neće ostvariti - onda je zaista došao u stanje beznađa.

Artur Šopenhauer, nemački filozof
(1788-1860)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo