Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova.
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Savu koji se smatra jednom od najznačajnijih ličnosti srpske istorije. Njegov kult se vekovima neguje u narodu. Ovo je šest stvari koje bi trebalo da znate o Svetom Savi.
Predškolski period će početi da se tretira kao početak obrazovanja, sa obuhvatom starosti dece od tri do pet i po, šest godina, i sa ciljem da to postane obavezan deo obrazovanja, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević za RTS povodom...
Kineski turisti iz Vuhana, koji su prethodnih dana boravili u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, trebalo bi da uđu na teritoriju Srbije i zapute se ka Beogradu, piše "Dnevni avaz".
U većem delu Srbije pada kiša, a na planinama ima snega. Temperatura visoka za ovo doba godine. Iznad naših krajeva prolazi oslabljena frontalna zona anticiklona iz oblasti Jadrana koja se kreće dalje ka istoku zemlje. Zato je koncentracija PM-10 čestica...
U okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu na Novom Beogradu obeležen je Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta.
Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog Savu – praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju. Sveti Sava se slavi kao zaštitnik škole, učitelja i đaka. U Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu , patrijarh srpski Irinej služio...
Pročitajte šta vam zvezde poručuju - ako je partner u znaku koji se slaže s vašim budite sigurni da ste upoznali svoju srodnu dušu.
Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, Nacionalni praznik Srba u Makedoniji, Dan Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhazs), Sveti Sava, prvi arhiepiskop srpski
Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, stoga je zaštitnik prosvetnih ustanova.
U Nišu je sinoć održan Osmi tradicionalni dobrotvorni Svetosavski bal. Ove godine prikupljana su sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.
Novorođenče muškog pola pronađeno pored puta u selu Ceremošnja kod Kučeva, saznaje RTS.
Na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavljena je lista poslodavaca kod kojih su utvrđene nepravilnosti u vezi sa ostvarivanjem prava tokom trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta.
Članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Đorđe Vozarević i Goran Peković podneli su ostavke.
Posle priče o samohranoj majci Neveni Šipetić iz Čačka, koja se teško snalazi za hranu, odeću i ogrev, emitovanoj na našem programu, na poziv ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića odmah se angažovala lokalna samouprava, javili...
U Opštu bolnicu u Požarevcu dovezena je beba koja je jutros pronađena u okolini Kučeva. Dečak je dobro i biće smešten u bolnici. U toku je potraga za majkom.
Đorđe, Nikola i Aleksa Racković su blizanci i sva trojica se pripremaju da budu oficiri. Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je sa njima i rekao da je teško naći veći kompliment jednoj vojsci, jednoj državi nego da se tri rođena brata pripremaju da postanu oficiri.
Patrijarh srpski Irinej neće boraviti u Pljevljima, povodom proslave Dana Svetog Save, kako je to ranije najavio Opštinski odbor Demokratskog fronta.
Ministarstvo zaštite životne sredine razmotriće dostavljeni predlog koji se odnose na to da se subvencioniše kupovina bicikala, kako bi se smanjilo zagađenje, kažu u resornom ministarstvu.
Državna revizorske institucija demantuje delove teksta koje je objavio medij "Nova ekonomija", a u vezi sa Izveštajem o reviziji finansijskih izveštaja Privrednog društva za proizvodnju namenskih proizvoda "PPT-Namenska" za 2018. godinu.
Glavni meni
Misao dana
Pravo otkriće ne znači naći nove teritorije, već gledati novim očima.

Marsel Prust, francuski književnik
(1871-1922)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo