Nakon ukidanja vanrednog stanja, posebne mere, kao da je ono i dalje na snazi primenjuju se i kada je reč o medicinskom otpadu. Zaposleni u regionalnoj deponiji "Duboko" kažu da rade uobičajeno i da straha nije bilo ni u jeku pandemije.
Na današnji dan 1594. godine Turci su u Beogradu spalili mošti Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa.
Kroz vekove zaraze su odnosile živote i u društvu ostavljale pravu pustoš. Pod naletom kuge uzdizala su se i nestajala carstva, vođeni su i prekidani ratovi. Podsećamo se s kojim se sve pandemijama borio svet i kako su ga oblikovale.
Upis prvaka, koji je zbog vanrednog stanja odložen, počinje 1. juna, a roditelji elektronski, do sredine maja, mogu da iskažu interesovanje za određenu školu. Od ove godine, roditeljima je posao olakšan jer dokumenta ne obezbeđuju sami, već to radi škola...
Ekipe Hitne pomoći su noćas u Beogradu porodile dve mame koje su rodile dva zdrava dečaka, rekao je za RTS dr Aleksandar Stijačić.
Kako dugoročno da se obezbedi proizvodnja malina kao strateškog proizvoda i da se unapredi položaj proizvođača – to je jedan od ciljeva nove Radne grupe za malinu, koju je Vlada formirala, pa proizvođači očekuju da će konačno ta grana poljoprivrede dobiti zasluženu poziciju.
Elektronska prijava dece za upis u predškolske ustanove od ove nedelje dostupna je u još 26 gradova, ukupno u 117 gradova. Rok za upis je produžen zbog pandemije do kraja ove nedelje do 15 maja.
Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom devet. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke. Sa dva i po meseca je utvrđeno...
Od ponedeljka, 11. maja, Agencija za privredne registre će nastaviti rad sa strankama putem šaltera u sedištu Agencije u Beogradu (Brankova 25) i organizacionim jedinicama, u vremenu od 9 do 15 časova.
Ministarstvo odbrane saopštilo je da je noćas oko 1.45 došlo do požara u Rekreativnom centru "Surčin", u objektu koji koristi predsednik sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije stariji vodnik prve klase Dejan Pavlović.
Sudovi u Srbiji počinju sa normalizacijom rada od sutra uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka koje su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova.
Migranti iz Prihvatnog centra Vranje na poseban način zahvalili su se pripadnicima Vojske Srbije, koja ih je čuvala tokom prethodna 53 dana.
Podnošenje zahteva za upis u katastar nepokretnosti obavlja se na šalteru službe za katastar nepokretnosti isključivo u zakazanom terminu ili digitalno putem eŠaltera, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ).
Praksisovac i disident u vreme SFRJ, ambasador SRJ u Španiji, Trivo Inđić, preminuo je u Beogradu, 10. maja 2020.
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da ju je duboko potresla vest o porodičnoj tragediji koja se dogodila u Leskovcu.
Danas ističe rok u kojem je bilo predviđeno da roditelji izaberu školu za buduće prvake. Roditelji mogu da prijave decu za upis u škole i vrtiće preko portala eUprava.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je konstrukcionim ispitivanjima gađanjem iz modernizovane samohodne haubice 122 milimetara "Gvozdika", na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".
Otkako su 2017. godine privatizovani, Vršačkim vinogradima novi vlasnik vraća stari sjaj. U toku je sadnja novih sorti grožđa na 50 hektara, a prethodnih godina već je podignuto 75 hektara vinograda.
Na konkursu koji sprovodi NALED, u partnerstvu sa resornim institucijama i "Konektingom", uz medijsko pokroviteljstvo RTS-a, održava se onlajn glasanje za izbor najboljih primera nastave na daljinu.
Prema poslednjem popisu Srbija ima više od dva miliona porodica. Više od polovine ih ima decu. Porodice u Srbiji su sve starije, malobrojnije, ugrožene zbog nemaštine i nasilja.
Glavni meni
Misao dana
Kada smo srećni, uvek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvek srećni.

Džordž Bernard Šo, irski dramski pisac i esejista
(1856–1950)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo