Porodica, prijatelji, kolege i poštovaoci oprostili su se od Nede Arnerić. Na Novom groblju je ispraćena za kremaciju, a urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana.
Industrijska postrojenja su među najvećim zagađivačima, pre svega zbog neekoloških goriva koja koriste u proizvodnji i načina na koji upravljaju otpadom. Vlada je formirala radnu grupu koja će pratiti zaštitu vazduha od zagađenja, a predsednik Srbije je kao jednu od...
U štalama Todorovića iz Dublja kod Svilajnca sve su sama šampionska grla simentalske rase. A šampioni, zna se, zaslužuju poseban tretman i sve najbolje, pa i jelovnik za svaku kravu u štali.
Epidemiolog Leposava Garotić Ilić rekla je za RTS da sve zdravstvene ustanove imaju svoj akcioni plan u slučaju vanrednih situacija pa i za slučaj u vezi sa koronavirusom. Imamo brze testove koji za par sati mogu da identifukuju koronavirus, rekla...
Lekovi na recept izdaju se u beogradskim apotekama, zaliha ima dovoljno, ali trenutno postoji zastoj u nabavci. Razlog je napad hakera na sistem Apotekarske ustanove Beograd.
Šta je obrazovanje i šta treba da bude njegov osnovni cilj? Da li možemo da pratimo svetske trendove? Odgovori na ta pitanja tražili su učesnici okruglog stola "Obrazovanje kao ključni ljudski resurs budućnosti". To je prva od sedam za Srbiju...
Ni januar još nije prošao, a ove godine već su tri žene ubili njihovi partneri. Stručnjaci kažu da se crna statistika nastavlja zato što u Srbiji postoje predsrasude i stereotipi o muškarcima i ženama.
Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da do kraja meseca neće biti ozbiljnog zahlađenja, da će temperature biti iznad proseka, biće malo kiše, u većini dana suvo, a ponegde po kotlinama može biti kratkotrajne jutarnje magle.
Najnovije obračune crnogorskih klanova u Beogradu i Atini koji su počinjeni naočigled najbližih - supruga i dece, stručnjaci ocenjuju kao pomeranje granice surovosti u svetu organizovanog kriminala. Nekada jedinstveni kotorski klan otpočeo je rat pre pola decenije, a do sada...
Selo skijaša - nije vest iz nekog poznatog inostranog ski centra, već iz dragačevskog sela Kaone. Na obroncima Jelice još pre tri decenije meštani su napravili pravu ski stazu.
Institut za javno zdravlje "Batut" preporučio je građanima Srbije da otkažu ili odlože putovanje u Kinu zbog rizika koji izaziva koronavirus. Ako ipak neodložno morate da putujete u tu zemlju, treba se držati nekih pravila.
Osnovna škola "Desanka Maksimović" u Čokotu pored Niša, već dve godine uz pomoć svoje aplikacije, obaveštava SMS-om roditelje o izostanku dece iz škole. Za tu aplikaciju zainteresovano je sve više škola iz cele Srbije.
Zakonska regulativa je izmenjena, ali broj nasilnika u Srbiji se ne smanjuje. Članica ekspertske grupe Saveta Evrope Simona Laznoni kaže da treba da se menja patrijarhalna svest. Dok se ne promeni ta svest, uverenje da je normalno da žena bude...
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je odbornik Skupštine Niša Nikola Savić prekršio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije.
Vojska Srbije obučava se svakoga dana, nikada ne gubi vreme i uvek je tu da sačuva naš način života i našu Srbiju, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska pripadnika Specijalne brigade, koji izvode obuku u zimskim uslovima na Kopaoniku.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom.
Srbija ima isti Indeks percepcije korupcije (CPI) kao i 2018. godine i nalazi se na 91. od 180 mesta, saopštila je organizacija Transparensi Internešnel.
Pre 78 godina mađarski fašisti su ubili i pod led Dunava bacili više od 1.300 civila, najviše Srba, Jevreja i Roma. U Novom Sadu je održan pomen.
Srbija je preduzela sve neophodne mere kako bi sprečila da novi koronavirus uđe u zemlju. Infektivne klinike spremne su da zbrinu eventualno teško obolele od virusa. Najugroženiji hronični bolesnici.
Da li i vi crtakte i šarate dok pričate telefonom? Psiholozi tvrde da na osnovu tih žvrljotina možete štošta da saznate o karakteru drugih ljudi, ali i da zavirite u sopstvenu podsvest.
23.01.2020, 08:45
Glavni meni
Misao dana
U tišini noći često sam čeznula da čujem bar nekoliko reči ljubavi od jednog čoveka, mnogo više nego aplauz hiljada i hiljada ljudi.

Džudi Garland, američka glumica i pevačica
(1922-1969)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo