Pripadnici MUP-a uhapsili su 21-godišnjeg i 17-godišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg motornog vozila.
Pet osoba je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara i pranje novca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Navodi se da su uhapšene osobe oštetile više hiljada ljudi za ukupno više od 60 miliona evra.
Policija u Beogradu je uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Vozač autobusa M. Z. proglašen je krivim i osuđen je na osam godina zatvora pred Višim sudom u Nišu za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 21. decembra 2018. godine u Donjem Međurovu, u kojoj je nastradalo osam osoba, a teže i lakše povređeno više 20.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice "foke" Danijel Dejvid Korbert oslobođen optužbi za nedozvoljeno držanje pištolja sa izbrisanim registarskim brojem, a trojica Beograđana osuđena na zatvorske kazne.
Viši sud u Zaječaru osudio je na 40 godina zatvora N. R. jer je sredinom jula prošle godine hicima iz automatske puške ubio Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke i svog unuka Ivana Ronića (19).
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora N. L. nekadašnjeg pripadnika "crvenih beretki" sa područja Brčkog jer je u tom gradu silovao A. Š. 20. juna 1992. godine.
Policija je uhapsila osam osoba koje rade ili su bile zaposlene u Sportskom centru Bor. Sumnja se da su zloupotrebom službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist od 1.371.811 dinara.
Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, nastavljeno je pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem svedoka, među kojima je bila i Jelenina sestra od strica T. K.
Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću, osumnjičenom za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.
Dvadesetdvogodišnji muškarac iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.
Jedna osoba je teško povređena, a tri lakše u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Pančevačkom putu kod skretanja za Kotež, rečeno je RTS-u u Hitnoj pomoći.
Tridesetosmogodišnji muškarac iz Subotice uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.
U lančanom sudaru na Pančevačkom mostu učestvovalo je šest vozila, saznaje RTS.
Šest osoba je stradalo, a šestoro povređeno u požaru koji je izbio u stambenoj zgradi na Novom Beogradu. Izgorelo sedam stanova.
Sedamnaestogodišnja D. Lj. poginula je danas na Zvezdari u Beogradu.
Telo muškarca od oko 60 godina pronađeno je u stanu u Ulici Koste Glavinića na Senjaku u Beogradu, rečeno je Tanugu u MUP-u.
Na magistralnom put, između Stalaća i Mrzenice, došlo je do saobraćajne nesreće zbog koje je sat vremena saobraćaj na putnom pravcu Ćićevac - Kruševac bio u prekidu.
Policija je u Boru i Negotinu podnela prekršajne prijave protiv muškaraca zbog nepoštovanja Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, a prekršajni sud je svima izrekao novčane kazne.
Policija uhapsila I. I. (1976) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.
Glavni meni
Misao dana
Sitim ljudima sloboda nije najpreča, gladnom narodu još manje.

Vili Brant, nemački državnik
(1913-1992)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo