Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa šefovima četiri parlamentarne delegacije koje borave u Beogradu na 141. zasedanju Interparlamentarne unije (IPU).
U Biblioteci grada Beograda otvorena je multimedijalna izložba "Pavić od Š do A", kojom se obeležavaju tri jubileja akademika Milorada Pavića – 90 godina od rođenja, 10 godina od smrti i 35 godina od objavljivanja kultne knjige srpske književnosti "Hazarskog rečnika".
U okviru Generalne debate 141. zasedanja Interparlamentarne unije, obeležno je 130 godina postojanja te organizacije. Sa jubileja poruka da su parlamentarci dužni da neguju mir, toelranciju i dijalog.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji "EU i Srbija: zajednička sudbina?" da će Srbija nastaviti da vodi nezavisnu spoljnu politiku, kao i da je to potpuno u skladu sa evrposkim integracijama kao strateškim opredeljenjem naše zemlje.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je EU i portparolku EU Maju Kocijančič jer je, kaže, video izjavu da su budno pratili sve što se dešava sa kovertama iz centralne Srbije, a pošto su prištinski lekari potvrdili da nije bilo trovanja,...
Priština je povukla kandidaturu budući da je shvatila da ne postoji ni jedan promil šansi da na glasanju postane član Interpola, kao ni drugih važnih međunarodnih organizacija, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.
Predsednik parlamenta Čilea Ivan Flores Garsija kaže da njegova država nije poslala posebnu pozivnicu vlastima u Prištini za učešće na godišnjoj skupštini Interpola koja se ove godine održava u Santjagu te da je to jutros potvrdio i sa čileanskim ministrom unutrašnjih poslova.
Portparol Kfora Pio Sabeta ocenio je da je bezbednost na Kosovu i Metohiji značajno poboljšana u poslednjih 15 godina što se, kako navodi, odražava i u drugačijoj strukturi Kfora.
Predsednik Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su i o završnim pripremama za posetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. Upozorio je da bi eventualni prijem Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Islamske savetodavne skupštine Islamske Republike Iran Alijem Laridžanijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja i zahvalio za principijelnu podršku Irana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama,...
Direktorka Klinike za infektivne bolesti u Prištini Lindita Ajazaj-Beriša saopštila je da su analize pokazale da kod članova CIK nema simptoma trovanja.
Prištinske vlasti su povukle zahtev za članstvo u Interpolu, naveo je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Ramuš Haradinaj uputio pismo Skupštini Interpola u kojem navodi da se povlači prijava za članstvo.
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Džordžom Tseretelijem i regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan, koji borave u poseti Beogradu, gde učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije (IPU).
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Čileu sa Duan Daćijem, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola. Šef kineske delegacije potvrdio je podršku NR Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem...
Na Kosovu ništa nije logično i realno, mnogo je toga nadrealnog, kaže za RTS bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović. Albanci žele konflikt, ali da srpska zajednica bude proglašena za krivca, rekao je Čović.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković imala je više bilateralnih susreta sa predsednicima parlamenata koji učestvuju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu, sa kojima je razgovarala o unapređenju parlamentarnih i bilateralnih odnosa, procesu evrointegracija i pitanju Kosova i Metohije....
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje Mun Hi Sangom u Beogradu da Srbija želi da poboljša saradnju sa tom zemljom u različitim političkim i posebno ekonomskim oblastima.
U pokretu "Samoopredeljenje" i Demokratskom savezu Kosova (DSK) imaju različita stanovišta u vezi sa učešćem u novoj kosovskoj vladi i broju ministarstava kojima žele da upravljaju, prenosi jutros prištinska štampa.
Glavni meni
Misao dana
Nijednom čoveku ne godi ćutanje. Meni najviše prija kada govore, ali kratko.

Ausonije, rimski gramatičar i govornik
(310-395)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo