Savetnik premijerke Ane Brnabić za spoljnu politiku Nikola Stojanović rekao je za RTS da se korona povlači i da se političke tenzije vraćaju u prvi plan. Srbija je spremna da bude sa predstavnicima srpskog naroda, rekao je Stojanović, komentarišući dešavanja...
Savez za Srbiju izrazio je zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića koji štrajkuje glađu, uz razumevanje za, kako navode, njegov lični čin borbe za bojkot izbora 21. juna.
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da će, ako Dragan Đilas počne štrajk glađu, početi i on, i sve vreme biti uz njega.
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da ta partija "apsolutno podržava" zahtev narodnih poslanika Aleksandra Martinovića i Sandre Božić da tužilaštvo reaguje na nasilje Boška Obradovića i njegovih pristalica.
Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije, dok su poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić jutro sačekali ispred parlamenta. Obradović koji je oko 6.40 jutros izašao ispred zgrade parlamenta, tvrdi da pije samo vodu i da...
Samostalni poslanik Miladin Ševarlić izjavio je da će razmisliti da li će nastaviti štrajk glađu, koji je započeo juče ispred Skupštine Srbije, jer su, kako kaže, drugi poslanici "plagirali" njegov čin.
Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović apelovao je na tužilaštvo da radi svoj posao i da Dragan Đilas, Boško Obradović i njima slični "ne mogu da budu ravnopravniji od ostalih građana Srbije". Aleksandar Martinović i Sandra Božić nastavljaju štrajk glađu.
Lider Dveri Boško Obradović je na konferenciji za novinare na stepeništu Narodne skupštine rekao da borba za odlaganje izbora nije gotova i da oni i te kako mogu biti odloženi.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je zabrinutost za zdravlje poslanika Aleksandra Martinovića, Sandre Božić i Miladina Ševarlića, koji su noć proveli ispred parlamenta štrajkujući glađu.
Samostalni poslanik Miladin Ševarlić izjavio je da prekida štrajk glađu, u koji je stupio juče ispred Skupštine Srbije.
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, ističe da u tom dijalogu Evropska unija mora ići "ruku pod ruku" sa Sjedinjenim Američkim Državama. Naglasio je da razmena teritorija nije na dnevnom redu.
Na stepeništu Doma Narodne Skupštine, juče su iz različitih razloga, stupilo u štrajk glađu četvoro poslanika vlasti i opozicije. Danas nezadovoljan što su ga, kako kaže, populariniji koji su krenuli njegovim putem, gurnuli u drugi plan, prvi koji je stupio...
Predsednik Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20.00.
Građani koji su se okupili ispred Skupštine Srbije kako bi pružili podršku poslanicima koji štrajkuju – s jedne strane pristalice Srpske napredne stranke, a sa druge pokreta Dveri – razišli su se sa platoa.
Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će nastaviti štrajk glađu koji je započeo u nedelju.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da se nasiljem u politici ništa neće postići, zamolivši ljude da se ne okupljaju bar do kraja maja.
Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je da, na molbu predsednika Srbije i lidera partije Aleksandra Vučića, prekida štrajk glađu. Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović od štrajka ispred Skupštine ne odustaje.
Matica srpska je saopštila da je dobitnik Zmajeve nagrade književnik Blagoje Baković.
Prvi i, za sada, verovatno jedini TV intervju posle dodele Nobelove nagrade Peter Handke dao je RTS-u, koleginici Nedi Valčić Lazović. Uz citat rečenice iz „Bure” Vilijama Šekspira: „Pakao je prazan, a svi đavoli su ovde”, Handke ima i poruku:...
Pozorišni reditelj i urednik na RTS-u Nebojša Bradić režirao je u Sofiji mjuzikl "Violinista na krovu". O svojim iskustvima, sličnostima i razlikama bugarskih i srpskih umetnika, buci i besu, ali i o Lepoj Breni piše za portal RTS-a.
Glavni meni
Misao dana
Plašim se jedino besmrtnosti duše. Znam da moram umreti, ali bih voleo da umrem potpuno.

Horhe Luis Borhes, argentinski pisac
(1899-1984)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo