Predstavnici Pokreta Samoopredeljenje saopštili su da je jedina prepreka koalicionom dogovoru sa Demokratskim savezom nastojanje te stranke da joj pripadne mesto budućeg kosovskog predsednika, pozivajući zvaničnike DSK da odustanu od tog zahteva.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji učestvuje na Doha forumu u Kataru, imao je odvojene bilateralne sastanke sa premijerom Države Katar Abulahom bin Naserom bin Kalifom el Tanijem i potpredsednikom Saveta ministara i ministrom inostranih poslova šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom...
U Beogradu je po 54. put održan protest građana i dela opozicije koji je počeo na platou ispred Filozofskog fakulteta.
U Prištini je završen još jedan sastanak lidera pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, bez dogovora.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nenajavljeno je obišao gradilište na auto-putu Beograd-Čačak, deonica Surčin-Obrenovac, gde se izvode završni radovi.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom.
Srpski ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalsta (PS) Aleksandar Vulin ocenjuje da jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas zahtevom da se i u Srbiji formira vlada po "makedonskom scenariju", na osnovu sporazuma vlasti i opozicije, želi da na vlast dođe bez izbora.
Predstavnici pokreta Samoopredeljenje saopštili su da je jedina prepreka postizanju koalicionog dogovora sa Demokratskim savezom nastojanje te stranke da joj pripadne mesto budućeg kosovskog predsednika, pozivajući zvaničnike DSK da odustanu od tog zahteva.
Na poboljšanju izbornih okolnosti mora da se radi i posle sledećih parlamentarnih izbora i svi učesnici na političkoj sceni moraju da se naoružaju strpljenjem i uzmu učešće tamo gde je to moguće kako bi se promene realizovale, rekla je za RTS Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije.
Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.
14.12.2019, 04:45
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da pitanje nasilja prema ženama i nasilja u porodici još predstavlja najveći izazov pred svim domaćim institucijama, ističući da je važno da se dosledno primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.
Dragan Đilas izjavio je da Savez za Srbiju zahteva sporazum sa vlastima u Srbiji, poput Pržinskog sporazuma, potpisanog između makedonske vlasti i opozicije 2015. godine.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nenajavljeno je obišao završne radove na auto-putu Beograd-Čačak, deonica Surčin-Obrenovac.
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je albanskom premijeru Ediju Rami da bi Albanci trebalo da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve i da dozvole Srbima da sahrane svoje mrtve, a da kazne žive za njihovu smrt.
Socijalistička partija Srbije (SPS) na sednici Glavnog odbora izabrala je Predsedništvo, Izvršni odbor i potpredsednike stranke, a prema rečima lidera socijalista Ivice Dačića, reč je o organizacionoj pripremi za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore. Za novog potpredsednika stranke izabran...
Da li se osećate iznevereno kada date svoj glas, a na kraju vidite da poslanik u čije ste ideje verovali promeni člansku kartu? Mišljenje glasača izgleda nije merljivo, kao i to da se njihove želje ne osluškuju. Glas protiv podigli su učesnici političkog života.
Predsednik Aleksandar Vučić na poziv predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa, odlazi u zvaničnu posetu Atini, gde će u utorak i sredu sa državnim vrhom te zemlje razgovarati o političkim i ekonomskim temama.
Poslednjih dana slučaj Račak ponovo je u centru pažnje Prištine i Beograda. Protiv predsednika Srbije u Prištini je podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova zbog, kako su naveli, negiranja navodnog zločina.
Srbija je izgradila veliki broj auto-puteva i mnoge započela, a sledeće godine će biti potpisan i ugovor za nastavak Koridora 11 od Požege do Duge Poljane, prema granici sa Crnom Gorom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Sa Gretom Tunberg, narativi o postanku i kraju sveta su se iz mitske, religiozne i naučne dimenzije preselili direktno u politiku. Najnovija premijera u bečkom Burg teatru bavi se temama i likovima iz islandskog epa "Eda", ali kako dolazi u...
Glavni meni
Misao dana
Kada čovek dođe do toga da veruje da će mu se ono što ne želi desiti, a ono što želi nikad neće ostvariti - onda je zaista došao u stanje beznađa.

Artur Šopenhauer, nemački filozof
(1788-1860)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo