Američki ambasador u Beogradu, Entoni Godfri rekao je da SAD poštuju stav i ponašanje i predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, koji javno ističu da Srbija priznaje suverenitet Crne Gore i visoko vrednuje odnose sa tom državom.
Evropska unija je postigla dogovor između Beograda i Prištine koji nije sproveden u delo, a sada su Sjedinjene Države ušle u pregovore i pokušavaju da dobiju konkretne rezultate u izbornoj godini u toj zemlji, rekao je za RTS Slobodan Zečević,...
Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova (DSK) nastavili tokom vikenda pregovore da bi formirali novu kosovsku vladu, ali još nema finalnog dogovora.
Šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj i ministar spoljnih poslova Nemačke Heiko Mas tokom sastanka u Berlinu razgovarali su i o situaciji na Zapadnom Balkanu i dijalogu Beograda i Prištine.
U Berlinu je završen sastanak o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između Beograda i Prištine.
Evropska unija je postigla dogovor između Beograda i Prištine koji nije sproveden u delo a sada su SAD ušle u pregovore i pokušavaju da dobiju konkretne rezultate u izbornoj godini u toj zemlji, rekao je za RTS Slobodan Zečević, naučni savetnik u Institutu za evropske studije.
Poslanici Skupštine Srbije pitali su predstavnike izvršne vlasti o sporazumu koji bi trebalo da omogući obnovu avio linije Beograd-Priština, zatim o zagađenju, kao i o pomoći države avio-kompaniji "Er Srbija".
Vlada Srbije donela je Odluku o otvaranju Konzulata sa sedištem u Tbilisiju, sa konzularnim područjem za teritoriju Gruzije, objavljeno je u Službenom glasniku.
Predsednica Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.
Srpska lista smatra da je potpisivanjem pisma o namerama za uspostavljanje avio-linije Beograd-Priština učinjen veoma važan simbolički korak ka rušenju barijera između naroda i društava, i da srpski narod na Kosovu i Metohiji može imati samo korist od ove inicijative.
Ministar kulture i informisanje Vladan Vukosavljević izjavio je da se izmenama i dopunama Zakona o kulturi uvode nova ograničenja koja će, kaže, dovesti do prestanka zloupotrebe instituta vršilaca dužnosti i izbegavanje javnih konkursa za izbor direktora.
Portparol EU Peter Stano pozdravio je uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Prištine. Kada je reč o statusu Kosova, Evropska unija, kako je istakao, nema da kaže ništa novo.
Vlada Srbije razrešila je Miroljuba Jevtića sa funkcije vršioca dužnosti generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije, objavljeno je u "Službenom glasniku".
Pred odlazak predsednika Srbije u Izrael na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, na zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, pored srpske, okačena je i zastava sa Davidovom zvezdom.
U Beogradu je osnovana Unija manjinskih stranaka, udruženja građana i predstavnika dijaspore pod imenom "Most", koja će učestvovati na predstojećim izborima u Srbiji na svim nivoima.
Vlada Srbije utvrdila je Terazije za prostorno kulturno-istorijsku celinu Beograda, što znači da bez posebnih dozvola na tačno definisanim objektima i parcelama unutar ovog prostora od 23 hektara u centru glavnog grada, neće biti mogući građevinski radovi.
Na početku hrvatskog predsedavanja Savetom Evropske unije, Evropskoj komisiji zvanično smo podneli još jednu dodatnu pregovaračku poziciju – 27 životna sredina i klimatske promene, a time je ukupan broj poglavlja spremnih za otvaranje, povećan na 5, navodi ministarka za evropske...
Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić tvrdi da je Narodna banka Srbije omogućila Slobodanu Tešiću da trguje oružjem mimo zakona.
Predsednik Aleksandar Vučić učestvuje na Svetskom skonomskom forumu u Davosu, gde je imao niz bilateralnih susreta.
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, posetiće Kosovo u četvrtak, 23. januara, prenose mediji na albanskom.
Glavni meni
Misao dana
Pravo otkriće ne znači naći nove teritorije, već gledati novim očima.

Marsel Prust, francuski književnik
(1871-1922)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo