Orkestar Subotičke filharmonije osnovan je pre 111 godina. Zbog finansijskih problema, orkestar godinama nije nastupao i praktično je bio pred gašenjem. Zahvaljujući američkoj producentskoj i diskografskoj kući "Parma rekordings" koja je ponudila pomoć i saradnju, sinoćnim koncertom započet je novi...
Književno veče „Fantastični svetovi Milorada Pavića“ održano je u Kulturnom centru Srbije u Parizu.
Prodaja karata u Bitef teatru nikada brža. Rasprodata premijera i tri reprize do kraja godine. Premijerno izvođenje predstave "Lepa Brena prodžekt" privukao je publiku i izazvao različite komentare, a svi pogledi bili su upereni ka njoj, zvezdi iz naslova. Lepa Brena bila je na premijeri.
Dobitnik nagrade "Miloš Crnjanski" za delo nastalo u protekle dve godine je Đorđe Despić, za knjigu "Pesme i drugi ožiljci".
Projekat prekogranične saradnje: Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija (K3CI) pokrenule su četiri organizacije iz Srbije i Mađarske: "Cinema City" i "Kulturanova" iz Novog Sada i "Kép-Szín-Ház" i "Maszk" iz Segedina.
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel doputovao je u Beograd, gde će sutra razgovarati s predsednikom Aleksandrom Vučićem. U fokusu će biti ekonomija i otvaranje novih radnih mesta, ističe Grenel, navodeći da je neophodno da...
Premijerka Srbije Ana Brnabić susrela se u Davosu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a imala je i niz susreta sa predstavnicima velikih svetskih kompanija.
Srbija je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu prepoznata kao zemlja koja gleda u budućnost, politički, ekonomski i na svaki drugi način, poručila je premijerka Ana Brnabić. Brnabićeva kaže da se u Davosu predstavlja potpuno novo lice i novi potencijal Srbije.
Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se krajem prošle godine otvorilo pitanje odnosa sa Crnom Gorom zbog donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti koji je, kako je ocenio, duboko uperen protiv interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj susednoj zemlji.
Vrednosti nacizma i fašizma ne smeju nikada da budu deo vrednosti bilo kojeg društva i treba se boriti protiv svake vrste jednostranosti i mržnje, jedinstvena je poruka sa obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, preneo je predsednik Aleksandar Vučić.
Predsednik Aleksandar Vučić imao je u Izraelu niz bilateralnih susreta, između ostalih i sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom.
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je "Predsedsedništvo Saveza za Srbiju saopštenjem posle jučerašnjeg sastanka stavilo tačku na slučaj Mićunović".
Narodni poslanik Miroslav Aleksić je postavio pitanja Aleksandru Vučiću i Bezbednosno-informativnoj agenciji da li je tačno da je vlasnik plantaže marihuane na dobru "Jovanjica" Predrag Koluvija po zahtevu Vučića kupio brod "Srbija". Iz BIA saopštavaju da Koluvija nije donirao nikakav...
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.
Pritisak na Prištinu treba da bude mnogo jači da bi oni ukinuli takse i tu bi pomoć SAD bila najkorisnija, izjavio je ministar Ivica Dačić, komentarišući posetu izaslanika Ričarda Grenela Prištini, dodajući da prekidanje kampanje za povlačenje priznavanja samoproglašene nezavisnosti...
Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri, tokom posete Leskovcu, rekao je da dolazak Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, pokazuje interes predsednika Trampa i Sjedinjenih Država za zapadni Balkan.
Ambasador Lars-Gunar Vigemark preuzeo je dužnost kao novi šef Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu.
Sociolog Vladimir Vuletić rekao je za RTS da je u interesu i Beograda i Podgorice da se pronađe rešenje povodom situacije nastale nakon što je u Crnoj Gori usvojen zakon o slobodi veroispovesti.
Glavni meni
Misao dana
U tišini noći često sam čeznula da čujem bar nekoliko reči ljubavi od jednog čoveka, mnogo više nego aplauz hiljada i hiljada ljudi.

Džudi Garland, američka glumica i pevačica
(1922-1969)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo