U novembru je zabeležen najviši nivo uništavanja šuma u brazilskoj Amazoniji od kako su 2015. počela da se vrše takva merenja, pokazuju najnoviji podaci brazilske vlade.
Vođa samoproglašene Libijske nacionalne armije Kalifa Haftar najavio je finalnu i "odlučujuću" bitku za Tripoli, nakon čega je usledila 24-časovna borba njegovih pristalica sa pripadnicima bezbednosnih snaga libijske vlade koju podržava međunarodna zajednica.
Papa Franja potvrdio je dolazak u Crnu Goru iduće godine, saopšteno je nakon sastanka poglavara Rimokatoličke crkve sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, koji je u poseti Vatikanu.
Tužilaštvo Albanije izdalo je 17 naloga za hapšenje po optužbama za ubistvo i zloupotrebu službenog položaja zbog smrti 51 osobe koje su stradale u zemljotresu magnitude 6,4, kada su se urušile desetine zgrada. Tri osobe su za sada uhapšene.
SAD i Kina dogovorile su se o prvoj fazi trgovinskog sporazuma, koja predviđa smanjenje američkih carina na kinesku robu. Kina će povećati uvoz iz Amerike i neće uvesti nove carine na američku robu. Dogovor dve ekonomske supersile usledio je posle...
Na trgu Taksim setim se da je srpski janičar Konstantin Mihailović ostavio svedočenje o tome kako su 1453. godine sultanovi brodovi po balvanima namazanim lojem ovde „plovili“ uz brdo da bi se sa druge strane spustili u vodu.
Više desetina hiljada pristalica italijanskog antipopulističkog pokreta "6.000 sardina" okupilo se u Rimu na svom prvom nacionalnom mitingu kako bi poručili da su razočarani tradicionalnom politikom.
Sutra počinje izgradnja Moravskog koridora. Auto-put Pojate–Preljina povezaće tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11. Pre devet dana potpisan je ugovor sa kompanijom "Behtel Enka", vredan blizu 800 miliona evra.
Sutra počinju radovi na izgradnji Moravskog koridora od Pojata do Preljine, dužine 112 kilometara.Novi auto-put vredan više od sedamsto milona evra biće završen za četiri godine.
Severna Koreja saopštava da je izvela još jedan test na poligonu za lansiranje, objavila je državna novinska agencija KCNA, koja je prenela da je lansiranje bio "uspešan test velike važnosti", ali nije rečeno šta se testiralo.
Pokret "6.000 sardina" u Italiji brzo se širi i okuplja ljude koji se suprotstavljaju lideru desnice Mateu Salviniju i njegovim saveznicima. Nakon skupova u Bolonji i drugim gradovima očekuju se novi protesti širom zemlje. Neki mediji navode da bi na...
Rejting agencija "Standard i Purs" (S&P) povećala je kreditni rejting Srbije sa BB na BB+, s pozitivnim izgledom za dalje poboljšanje.
Operater "Vip mobajl" će tokom 2020. godine promeniti brend u A1, saopšteno je iz te kompanije. Sve dogovorene usluge za korisnike ostaju pod istim uslovima. Nema potrebe za zamenom brojeva, kartica i opreme.
Zemljotres jačine četiri jedinice po Rihteru pogodio je Bosnu i Hercegovinu jutros oko pet sati, javlja "Kliks".
U ovu zimsku sezonu Jahorina ulazi sa novom žičarom kojom može da se preveze 2.700 skijaša na sat. Ona povezuje skijališta i omogućava prevoz i kada, zbog vremenskih neprilika, druge instalacije nisu u funkciji. Otvoreno je i novih pet kilometara...
Mitropolija crnogorsko-primorska najavila je da će 21. decembra organizovati Predbožićni narodni sabor u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, povodom najavljenog skorog usvajanja Predloga zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica u Crnoj Gori....
Novi zemljotres jačine 4,3 jedinice po Rihterovoj skali pogodio je jutros Albaniju. To je bio samo jedan u seriji od pet potresa registrovanih na tom području do deset sati. Tužilaštvo mora da privede pravdi sve odgovorne za propuste koji su...
Nepoznati napadači oteli su blindirano vozilo za prevoz novca nedaleko od Tirane, javljaju albanski mediji. Potraga za pljačkašima je u toku, napušteno vozilo pronađeno na putu za Drač.
Prvooptuženi u aferi "Reket" Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, vraćen je u skopski zatvor "Šutka" pošto je prošle nedelje hospitalizovan zbog kontrolnih pregleda.
Hrvatska vlada i sindikat obrazovanja postigli su kompromis, rekao je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima sidnikata obrazovanja. Đaci od sutra ponovo u klupama.
Glavni meni
Misao dana
Kada čovek dođe do toga da veruje da će mu se ono što ne želi desiti, a ono što želi nikad neće ostvariti - onda je zaista došao u stanje beznađa.

Artur Šopenhauer, nemački filozof
(1788-1860)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo