Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore osudilo je izjavu šefa diplomatije Ivice Dačića u kojoj se navodi da "dolazimo u situaciju da maltene počinje bratoubilački rat između Srba i Crnogoraca" i ocenilo da se još jednom grubo i opasno umešao u unutrašnja pitanja Crne Gore.
Odlazak Ulrike Lunaček sa mesta austrijske državne sekretarke za kulturu i umetnost je strahoviti udarac za tip političara opšte prakse. Nije svako za sve, što je za političke stranke, posebno one malog radijusa internih specijalista, iz nekog razloga uvek veliko...
Vlada Republike Srpske uputila je redovan izveštaj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojem se insistira na poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, uz zahtev za uživanje i zaštitu tih prava političkim i pravnim sredstvima, prenosi RTRS.
Korupcionaška afera koja je uzdrmala vladu Zorana Zaeva, nastavlja se nesmanjenom žestinom, pošto je nekadašnja šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva podnela tužbu protiv Bojana Jovanovskog. Janeva i Jovanovski su optuženi da su za novac uticali na tretman lokalnih tajkuna tokom...
Iako je centralna komemoracija u Blajburgu ove godine otkazana zbog koronavirusa, tzv. Počasni blajburški vod je saopštio da će u subotu, 16. maja, biti održana čak tri skupa – u Blajburgu, Zagrebu i Sarajevu.
Policija je u Pljevljima uhapsila V.Č. (29) zbog sumnje da je na jednoj društvenoj mreži postavio izmenjene stihove himne Crne Gore i na taj način je izložio poruzi.
Iz duboke jame u podnožju planine Plješavice kod Bihaća spaseno je 11 migranata, koji su u nju upali bežeći od pripadnika bosanske Granične policije.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika budimljansko-nikšićki Joanikije i Pravni savet MCP poručili su u zajedničkom saopštenju da će preduzeti mere da se, zbog budućih slučajeva, neodložno poništi neustavna i nezakonita odredba Naredbe za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju,...
Građani Crne Gore žale se da im policija ne dozvoljava da automobilima prođu ka manastiru Ostrog i da ih legitimišu pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.
U Stocu su tokom noći oštećeni spomenici antifašističkim žrtvama iz Drugog svetskog rata i oni posvećeni zločinima HVO-a u poslednjem ratu.
Američka ambasada u BiH pozvala je organizatore mise za blajburške žrtve, takozvani "Počasni blajburški vod", da se uzdrže od istorijskog revizionizma i retrogradne retorike.
Servis "Poršea" u Zagrebu je evakuisan, nakon što je u jednom automobilu navodno pronađena bomba, piše zagrebački portal Indeks.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da misa za žrtve Blajburga, najavljena za 16. maj u Sarajevu, ne može ostati samo unutrašnje pitanje Rimokatoličke crkve, jer je sama najava događaja izazvala veliko uznemirenje javnosti.
Amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je sutra na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici, pišu Vijesti.
Vojna parada aviona ruskog vazduhoplovstva, povodom 75. godišnjice pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, biće održana 9. maja, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
U regionima Sibirskog federalnog okruga gori 25.300 hektara šume, a u gašenju učestvuju 1.092 osobe i 193 jedinice tehnike.
"Oko njih se širio miris smrti. Gledali su nas, ali bez ikakvih pokreta. Lica su im se sastojala samo od žućkaste, čekinjave kože." Tako je izgledalo kada je pre tačno 75 godina oslobođen koncentracioni logor Dahau.
Kina je osudila prolazak vojnog broda SAD kroz njene teritorijalne vode, pozivajući Vašington da prekine sa vojnim operacijama koje narušavaju regionalnu bezbednost, mir i stabilnost.
Desetine policajaca protestovalo je na Haitiju zbog uslova u kojima rade tokom pandemije koronavirusa i zaostalih plata. U pucnjavi ranjena najmanje jedna osoba, zapaljeno nekoliko vozila. Istovremeno, medicinski radnici su uništili, zbog zaostalih plata, prihvatni centar za obolele od koronavirusa....
Lider Severne Koreje Kim Džong Un nastavlja da radi, objavio je šef Odbora Ruske dume za odnose sa tom državom Kazbej Taisajev.
Glavni meni
Misao dana
Plašim se jedino besmrtnosti duše. Znam da moram umreti, ali bih voleo da umrem potpuno.

Horhe Luis Borhes, argentinski pisac
(1899-1984)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo