Vlasti Severne Makedonije razbile su veliki lanac krijumčara migranata, a među devetoro uhapšenih su i dva policajca.
U sukobima demonstranata i policije u Kataloniji povređeno je najmanje 170 ljudi. Tri osobe su uhapšene. Zbog protesta pristalica katalonske nezavisnosti, stotine putnika zadržane su na aerodromu "El Prat" u Barseloni, nakon što je otkazano 45 letova, saopštili su zvaničnici.
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da pomiluje Izraelku Namu Izahar koja je u Rusiji osuđena na sedam i po godina zatvora zbog krijumčarenja droge.
Zbog turske vojne operacije na severoistoku Sirije, Lekari bez granica odlučili su da suspenduju većinu medicinskih aktivnosti i da evakuišu osoblje, prenosi "Rojters".
Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan podržali su, u telefonskom razgovoru, proces političkog rešavanja situacije u Siriji.
Pripadnici narko-kartela "Halisko nju dženerejšn" ostavili su oznake na mestu gde su u zasedi ubili 27 meksičkih policajaca u regionu Tijera Kalijente, javljaju meksički mediji.
Savet ministara EU nije se saglasio o otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, saopštila je posle sastanka Titi Tuparainen, ministarka spoljnih poslova Finske.
Bivši katalonski lider Karles Puđdamon, za kojim je Španija izdala evropski nalog za hapšenje, pridružio se u Briselu pristalicama katalonske nezavisnosti koji su protestovali ispred Evropske komisije zbog presude dvanaestorici katalonskih separatista.
U sukobima demonstranata i policije u Kataloniji povređeno je najmanje 170 ljudi. Tri osobe su uhapšene. Zbog protesta katalonskih separatista, stotine putnika zadržane su na aerodromu "El Prat" u Barseloni, nakon što je otkazano 45 letova, saopštili su aerodromski zvaničnici.
Izborni sud u Brazilu izdao je nalog za pretres objekta na adresi Lusijana Bivara, lidera Socijalno-liberalne partije predsednika Žaira Bolsonara, zbog optužbi za prevaru tokom predizborne kampanje 2018. godine.
Kurdske Jedinice za zaštitu naroda preuzele su kontrolu u Ras el Ajinu posle kontraofanzive pokrenute nakon što su turske trupe i njihovi saveznici zauzeli ovaj pogranični grad 12. oktobra. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kaže da turske trupe i savezničke...
Novi indeks UN o gladi u svetu pokazuje da nijedan čovek ne mora da bude gladan. To što je ipak svaki deseti stanovnik planete gladan duguje se oružanim sukobima i klimatskim promenama, ali i nepravednoj raspodeli.
Savet ministara opštih poslova EU danas u Luksemburgu raspravlja o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom u debati koja može imati šire posledice za dalji tok procesa proširenja u celini.
Najmanje 160.000 civila sa severoistoka Sirije izmešteno je zbog turske vojne operacije protiv kurdskih boraca, saopštio je kooridantor UN za humanitarnu pomoć.
Specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev izjavio je da potencijalni sukob turskih i snaga sirijske vlade nije ni u čijem interesu i da Moskva tako nešto neće dozvoliti.
Pripadnici narko kartela "Halisko nju generejšn" ostavili su oznake na mestu gde su u zasedi ubili 27 meksičkih policajaca u regionu Tijera Kalijente, javljaju meksički mediji.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je na konferenciji za novinare sa timom MMF-a da će plate u javnom sektoru biti povećane u decembru između osam i 15 odsto i da će do kraja godine prosek biti iznad 500 evra, kao što je i obećano.
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski upozorio je Evropsku uniju da će, ako ne dođe do početka pristupnih pregovora sa njegovom zemljom, Unija izgubiti na verodostojnosti i da će evroentuzijazam drastično pasti.
Škole na grčkom ostvru Samosu su zatvorene zbog incidenta u prihvatnom centru za migrante. Nakon sukoba među migrantima izbio požar u kampu. Migratni napustili kamp i premestili se na obalski deo ostrva.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da veruje u mogućnost da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž mučen u zatvoru u Londonu.
Glavni meni
Misao dana
Nijednom čoveku ne godi ćutanje. Meni najviše prija kada govore, ali kratko.

Ausonije, rimski gramatičar i govornik
(310-395)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo