Na podgorički lokal "Štrudla", u Bokeškoj ulici , jutros oko 4.30 sati bačena je eksplozivna naprava, saopšteno je iz Uprave policije.
Premijer Slovenije Marjan Šarec najavio je da će podneti ostavku na tu funkciju i traži vanredne izbore. Rekao da njegova manjinska vlada ne može da progura važne zakone.
U more između Zablaća i Zlarina u 11.05 pao je helikopter, potvrdila je zagrebačkom "Jutarnjem listu" Šibensko-kninska policija.
Broj umrlih od upale pluća izazvane novim tipom koronavirusa popeo se na 80, a broj zaraženih u Kini premašio je 2.700. U Peking stiže generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije kako bi razgovarao sa kineskim zvaničnicima i zdravstvenim stručnjacima o epidemiji...
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u avgustu svom tadašnjem savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, piše Njujork tajms.
Na regionalnim izborima održanim u nedelju u italijanskom regionu Emilija Romanja, kandidat Demokratske stranke, guverner Stefano Bonaćini, osvojio je 51,4 odsto glasova, dok je kandidat Lige Matea Salvinija osvojio 43,7 odsto glasova, saopštilo je italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Svet se danas seća žrtava Holokausta i odaje im poštu na 75. godišnjicu oslobođenja koncentracionog logora Aušvic. Međunarodni je dan sećanja na žrtve Holokausta jer je na današnji dan pre 75 godina Crvena armija oslobodila koncentracioni logor Aušvic, jedno od...
Avganistanski putnički avion "boing" pao je u pokrajini Gazni. Zvaničnih informacija o eventualnim žrtvama nema.
Broj obolelih od koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama porastao je na pet, saopštio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, prenosi "En-Bi-Si njuz".
Na sastanku u Berlinu o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, kosovske institucije predstavljaće predstavnici Ministarstva infrastrukture.
Vlast nacističke Nemačke u januaru 1940. godine donela je odluku o osnivanju najzloglasnijeg koncentracionog logora Aušvic. U kampu smrti, kako je nazvan, ubijeno je više od milion i sto hiljada ljudi, među kojima je bilo milion evropskih Jevreja. Dan oslobođenja...
Broj umrlih od upale pluća izazvane novim tipom koronavirusa popeo se na 80, a broj zaraženih u Kini premašio je 2.700. U Peking stiže generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije kako bi razgovarao sa kineskim zvaničnicima i zdravstvenim stručnjacima o epidemiji...
Vlast nacističke Nemačke u januaru 1940. godine donela je odluku o osnivanju najozlogašenijeg koncentracionog logora Aušvic. U kampu smrti, kako je nazvan, ubijeno je preko milion i sto hiljada ljudi od čega milion evropskih Jevreja. Dan oslobođenja logora 27. januar...
Centar "Simon Vizental" oštro je protestovao protiv odluke Vrhovnog suda Slovenije, koji je prošle nedelje iz proceduralnih razloga ukinuo presudu kojom je 1946. godine osuđen na smrt domobranski general Leon Rupnik.
Trostruko ubistvo na ulicama Splita prošlog vikenda i dalje je u centru pažnje hrvatske javnosti. Na društvenim mrežama su se pojavile grupe koje podržavaju ubicu Filipa Zavadlava i traže njegovo oslobađanje. Hrvatski mediji prenose da je njegova majka još pre...
Organizacija Hjuman rajts voč u godišnjem izveštaju o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj konstatuje da je u toj zemlji istorijski revizionizam među najvišim u EU, da je tokom prošle godine zabeleženo nekoliko nasilnih napada na hrvatske Srbe i da zvanični...
Premijer Crne Gore Duško Marković kaže da je vlada te zemlje ostaje otvorena za razgovor sa svim verskim zajednicama. Duško Marković, dodajući da je Crna Gora odolela neprimerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države.
Vlada u Tirani proterala je u sredu dvojicu iranskih diplomata, objašnjavajući da su pod maskom diplomatskih predstavnika, u stvari, bili pripadnici Revolucionarne garde i obaveštajne službe.
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u parlamentu da imenovanje ambasadora u Srbiji nije političko pitanje, da je Beograd važan i da je ideja da se u hrvatsku ambasadu u Srbiji pošalje jedan od najiskusnijih, kako je rekao, ne samo hrvatskih već evropskih diplomata.
Avion "Norvidžan er" na relaciji Oslo-Beograd zbog guste magle u Beogradu sleteo u Dubrovnik, piše Dubrovački dnevnik.
Glavni meni
Misao dana
Pravo otkriće ne znači naći nove teritorije, već gledati novim očima.

Marsel Prust, francuski književnik
(1871-1922)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo