Lovac F-15c iz pratnje američkog predsednika Donalda Trampa pošto je posle tehničkih problema, prinudno sleteo u bazu Endrjus u Merilendu, javljalju američki mediji.
Uhapšena su dva državljanina SAD koja su sarađivala sa američkim veteranom koji je preuzeo odgovornost za neuspeli pokušaj invazije na Venecuelu, saopštio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.
Sa dve nedelje zakašnjenja i iz dnevne sobe umesto na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dodeljene su ovogodišnje Pulicerove nagrade za novinarstvo, književnost i muziku.
Severnokorejski lider Kim Džong Un odlikovan je ruskom medaljom za svoj veliki doprinos očuvanju uspomene na sovjetske vojnike, koji su poginuli 1945. tokom oslobađanja Koreje.
Prvi put od sredine 80-tih godina kada je "Hladni rat" bio na vrhuncu, u Barencovo more su uplovila tri američka razarača, kojima se pridružila i britanska kraljevska fregata.
Veliki požar zahvatio je kulu Abko u Šardži, trećem gradu po veličini u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prenosi Galf njuz.
Najmanje 19 iranskih mornara je stradao, a 15 je povređeno u nesreći koja se dogodila na vojnom brodu tokom vežbe u Omanskom zalivu, javila je iranska državna televizija. Prema nezvaničnim informacijama, brod je potonuo kada ga je raketa pogodila tokom vojne vežbe.
Ambasador Malte u Finskoj podneo je ostavku nakon što je uporedio nemačku kancelarku Angelu Merkel sa nacističkim diktatorom Adolfom Hitlerom, prenose lokalni mediji.
Zemljotres magnitude 3,3 stepeni potresao je Rim i okolinu, zbog čega su stanovnici italijanske prestonice napustili domove. Veliki broj poziva hitnim služba, nema informacija o povređenima ili materijalnoj šteti.
Venecuelanski specijalci uhapsili su još trojicu plaćenika navodno umešanih u neuspeli državni udar, koji su vodili bivši pripadnici američkih Zelenih beretki, javljaju mediji u Venecueli. Uhapšena trojica pripadnika Nacionalne garde.
Mladić star 19 godina optužen je za opasnu vožnju u Kanadi, pošto je vozio automobil brzinom od 308 kilometara na čas.
Najmanje pet osoba je ranjeno, od čega dve teže, u pucnjavi koja se dogodila u Vilidž krik parku u teksaskom gradu Fort Vortu.
Ministarstvo kulture je saopštilo da je na zvaničnoj internet prezentaciji Evropske unije izbačen sporni deo teksta u "uglu za učenje", u kome je bilo navedeno da je Nikola Tesla "čuveni Hrvat".
Domaće tržište kapitala nedovoljno je razvijeno. Strategiju o razvoju Ministarstvo finansija najavljuje za jun. Dobar korak u tom pravcu je novi Zakon o alternativnim investicionim fondovima, koji do sada nisu postojali.
Uređenje severne industrijske zone donelo je Pančevu prve strane investicije posle 40 godina. Prošle godine otvoreno je postrojenje nemačke kompanije "ZF", koja se bavi proizvodnjom komponenti za auto-industriju, a sada počinje da se gradi i fabrika "Broze". Reč je o...
Sporazum o saradnji za izgradnju Termoelektrane "Kolubara B" u Kaleniću potpisali su u Obrenovcu direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić i direktor kineske kompanije "Pauerčajna" Jang Bo. Procenjena vrednost investicije 380 miliona evra.
Nemačka kompanija "Broze" počela je izgradnju fabrike i razvojnog centra u Pančevu, u koje će biti uloženo 120 miliona evra. Reč je o kompaniji koja proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između...
Srbija je ponovo pokrenula projekat gradnje termoelektrane "Kolubara B" započet još osamdesetih godina prošlog veka. Sporazum o gradnji bloka snage 350 megavata EPS je potpisao sa kineskom kompanijom "Pauerčajna". A ministar energetike poručuje: EPS nije na prodaju.
Svetski turizam se, zbog širenja koronavirusa, suočava sa najvećim problemima u istoriji. Agencije bez putnika, hoteli bez gostiju, to je turistička slika sveta danas. Istu sudbinu deli i domaći turizam koji je poslednjih godina doživeo procvat, a u januaru dostigao...
Svetska tržišta mesecima trpe oscilacije, poslednjih nedelja imamo i poremećaj na tržištu nafte što izlazi iz domena ekonomije. Berze mogu da trpe jedno vreme ali stanje balona ne može dugo da opstane, širenje koronavirusa bio je samo okidač, tvrdi direktor Beogradske berze Siniša Krneta.
Glavni meni
Misao dana
Kada smo srećni, uvek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvek srećni.

Džordž Bernard Šo, irski dramski pisac i esejista
(1856–1950)
Kursna lista
Izvori
Preporučujemo