Nakon 13 godina na Stadionu Grbavica odigrat će se evropska utakmica, a na stadionu su u toku posljednji radovi kako bi svi prisustvovali istinskom spektaklu. Također, novi VIP salon je u posljednjim fazama gradnje.
Danas je odigrano treće kolo u grupi A na Kupu konfederacija, a Portugal i Meksiko postali su prvi polufinalisti ovog takmičenja.
Predstavnici kompanije Tesla pregovaraju s većim izdavačkim kućama kako bi pokrenuli vlastiti muzički streaming servis, čime bi omogućili novu uslugu u svojim automobilima.
Putovanje od Londona do Edinburgha vozom traje oko pet sati, a avionom oko sat i po. Međutim, brzim vozom Hyper Chariot putnici će od glavnog grada Velike Britanije do škotske prijestolnice u budućnosti moći stići za samo osam minuta.
Nakon što je prije nekoliko dana poljuljao privatnost mnogih kada je počeo obavještavati korisnike ukoliko neko napravi screenshot njihove fotografije, Instagram sada uvodi novu opciju prema kojoj korisnici mogu kreirati listu najboljih prijatelja među kojima je privatnost zagarantovana.
U okviru 15. međunarodnog oldtimer skupa Banja Luka 2017., na Trgu Krajine u Banjoj Luci održava se izložba oldtimera.
Nekada mirno stočarsko selo na planini Vranici uz Prokoško jezero, na blizu 1.660 metara nadmorske visine, postalo je neizbježna destinacija za hiljade Arapa, Slovenaca, Amerikanaca... Međutim, zelene poljane prekrile su stotine bespravno izgrađenih katuna, a vode u jezeru je sve manje.
Pas Martha odnio je pobjedu na 29. izboru najružnijih svjetskih pasa koje se održava u Petalumi u Californiji.
Na inicijativu Turske ambasade u Bosni i Hercegovini, 15. jula u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, bit će održana kratka ljetna utrka pod nazivom "Trka za demokratiju – 15. juli".
Gorila koji pleše u bazenu u zoološkom parku u Dallasu oduševila je ljude širom svijeta. Video na kojem Zola, jedan od najvećih majmuna na svijetu, izvodi zanimljive plesne pokrete podijelili su milioni ljudi na internetu.
Monodrama "Bh. stend-drp tragedy" novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od naših najvećih glumaca Josipa Pejakovića, koja će praizvedbu imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći.
U okviru međunarodnog festivala "Skopsko ljeto", ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić otvorila je u petak izložbu slika i unikatne terakote nazvanu "Moj i tvoj grad" bh. akademskog slikara Adina Hebiba.
Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) sudac Carmel Agius otvorio je večeras u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu izložbu "Spomenici na nišanu Zatiranje historije i sjećanja", koja se bavi slučajevima razaranja kulturno historijskih spomenika tokom ratova u bivšoj...
Premijerno izvođenje najpopularnije i najčešće izvođene svjetske operete "Kneginja čardaša" mađarskog kompozitora Emmericha Kálmána, a u režiji Amre Mehić održano je uz višeminutne ovacije pred prepunom dvoranom Narodnog pozorišta Sarajevo.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-5 Kaonik-Kiseljak, tačnije u mjestu Busovača, učestvovala su dva vozila i dvije osobe su teže povrijeđene.
Četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 13:10 sati dogodila na pružnom prelazu u Titovoj ulici u Lukavcu, potvrdili su za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).
Muškarac inicijala D. M. (65) iz Livna smrtno je stradao danas popodne na lokalitetu Čekrk u Mostaru, kazali su za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona.
Dvije osobe teško su povrijeđene u sudaru automobila, kombija i dva teretna vozila koji se desio danas oko 10:55 sati u mjestu Golubinje na magistralnom putu M17 u pravcu Žepča.
Koordinacioni odbor Temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je, nakon analize protesta saboraca ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, pozvao ih da se vrate svojim porodicama i kućama i na dostojanstven način, u krugu porodica, tamo...
Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović danas započinje službenu posjetu Kanadi.
Hafiz Sulejman Bugari je, povodom Bajrama, poručio da je vrijeme da nastavimo post od svega što Gospodar ne voli i što uznemirava drugog, kako bismo iskoristili blagodati razgovora i dijaloga, izgradili povjerenje i prisnost jer bez toga život je težak, gorak i distanciran.
Vlada FBiH održala je danas redovnu sjednicu u Sarajevu na kojoj se raspravljalo o rješavanju pitanja boračke populacije. Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević su nakon sjednice poručili da je većina zathjeva boraca...
Saudijske sigurnosne snage u petak su spriječile napad na Veliku džamiju u Mekki, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na državnoj televiziji.
Hakeri su pokrenuli "odmjeren napad" na Parlament Velike Britanije, tačnije na sve korisničke račune britanskih poslanika, pomoćnika i osoblja.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron i guverner Californije Arnold Schwarzenegger poslali su poruku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu putem videosnimka objavljenog na društvenim mrežama, piše BBC.
Pet kilometara od Ustikoline, na lokalitetu Presjeka u općini Foča u FBiH, nalazi se još neiskorišteno nalazište gipsa. Prema dostupnim informacijama, ovo je nalazište jedno od rijetkih na Balkanu, uz već postojeće rudnike u Hrvatskoj i Makedoniji.
Glavni izbornik
Misao dana
Televizija je mnogo bliža stvarnosti od knjige. Ludost televizije je ludost ljudskog života.

Kamil Palja, američka glumica
(rođena 1947)
Izvori
Preporučujemo